ANI a sesizat Parchetul pentru fals în declaraţia de avere a avocatei Alice Drăghici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în scopul efectuării de cercetări în cazul fostului membru al CNI, avocata Alice Drăghici, pentru fals în declaraţii. De cealaltă parte, Alice Drăghici susţine că demersul ANI este confuz şi arată că Agenţia nu cunoaşte procedura penală.

  • În urma analizării declaraţiei de avere depuse pentru anul fiscal 2007, completată în 24 iulie 2008, şi a comparării acesteia cu informaţiile solicitate altor instituţii, s-a constatat că Drăghici a menţionat în declaraţia de avere mai puţine bunuri decât deţine în realitate şi a menţionat totodată înstrăinarea unor bunuri care nu se regăsesc la direcţiile locale taxe şi impozite, susţin reprezentanţii ANI.
  • Agenţia a spus că s-au constatat şi inadvertenţe şi în privinţa conturilor bancare, şi anume: conturi bancare înscrise în declaraţiile de avere, dar care nu există în realitate, conturi bancare nemenţionate în declaraţia de avere, existenţa depozitelor bancare mai mari sau mai mici faţă de cele declarate.
  • Din verificările efectuate au rezultat şi inexactităţi privind veniturile obţinute din activitatea de avocatură, aşa cum au fost declarate la organul fiscal, comparativ cu datele înscrise în declaraţia de avere sus-menţionată, se mai arată în comunicat.


"Aceste aspecte constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către doamna Drăghici Alice Elena a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal. Verificările au fost suspendate până la soluţionarea cauzei de către organul judiciar", se arată în comunicat.

Potrivit unui comunicat al ANI, citat de NewsIn, Agenţia s-a sesizat din oficiu după ce Alice Drăghici nu şi-a depus declaraţiile de avere şi de interese în termenul prevăzut de lege. ANI a dispus aplicarea unei amenzi de 500 de lei şi a declanşat din oficiu procedura de verificare a averii.

În calitate de membru al CNI, Drăghici trebuia să depună declaraţia de avere la Senat, iar acest for urma să o transmită Agenţiei de Integritate, însă avocata a depus documentul direct la ANI, cu o întârziere de două luni.

Avocatul Alice Drăghici spune că sesizarea ANI e confuză şi arată necunoaşterea legii.

"S-au adresat organului de cercetare necompetent, ceea ce arată necunoaşterea crasă a procedurii penale. Toată sesizarea este confuză. Fie am declarat lucruri pe care nu le aveam, fie nu am declarat ce aveam. De ce aş fi făcut fals în declaraţii susţinând că am bunuri pe care de fapt nu le am?", a declarat, marţi, pentru NewsIn, avocatul Alice Drăghici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite