ANI a clasat dosarul şefului Gărzii Naţionale de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANI a clasat dosarul şefului Gărzii Naţionale de Mediu
ANI a clasat dosarul şefului Gărzii Naţionale de Mediu

Agenţia Naţională de Integritate a clasat dosarul constituit în urma plângerii depuse de fostul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, liberalul Octavian Popa, împotriva lui Silvian Ionescu, actualul ocupant al funcţiei, referitor la o eventuală incompatibilitate a acestuia.

Concret, actualul deputat PNL Octavian Marius Popa, fostul şef al Gărzii Naţionale  de Mediu a sesizat Agenţia Naţională de Integritate cu faptul că OMV Petrom a încheiat, la începutul acestui an, un contract de consultant pe probleme de mediu cu firma KVB Economic. Potrivit acestui contract de consultanţă, KVB Economic va elabora documentaţia tehnică de obţinere a avizelor şi autorizaţiilor de mediu OMV Petrom, relatează NewsIn.

La data încheierii acestui contract, din acţionariatul firmei KVB Economic făceau parte domnul Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian lonescu, şi doamna Preşedinte a Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, Sulfina Barbu (...). Având în vedere cele arătate anterior, solicit să analizaţi dacă există o incompatibilitate în fond sau formă intre calitatea de Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu şi cea de acţionar la o societate comercială care oferă consultant tocmai în acest domeniu de activitate, care face obiectul controlului efectuat de Garda Naţională de Mediu", se arată în sesizarea făcută de Octavian Popa.

Agenţia Naţională de Integritate arată, în actul de constatare prin care a închis dosarul lui Silvian Ionescu, că a solicitat de la Garda de Mediu declaraţiile de avere şi interese depuse de acesta. De asemenea, ANI susţine că de la OMV Petrom S.A. a solicitat copia certificată a contractului-cadru de consultanţă pe probleme de mediu, încheiat între OMV PETROM S.A. şi firma K.V.B. Economic S.A. în anul 2009, iar OMV a comunicat ANI că nu există în evidenţă un astfel de contract încheiat între OMV Petrom S.A. şi firma KVB Economic S.A.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite