ANI va solicita urmărirea penală a unui ministru din actualul Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) va recomanda Parchetului începerea urmăririi penale a unui ministru din Guvernul Boc pentru o posibilă săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii, a declarat, la Realitatea Tv, preşedintele instituţiei, Alexandru Macovei.

"Vreau să vă spun o chestiune în premieră: săptămâna care urmează vom solicita urmărirea penală a unui ministru din Guvern pentru o posibilă săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii", a afirmat preşedintele ANI, Alexandru Macovei, fără să nominalizeze despre cine este vorba.

El a mai afirmat că în momentul de faţă, ANI anchetează opt miniştri din Guvernul actual, dar nu a vrut să confirme lista apărută în presă, cu cei 7 presupuşi miniştri anchetaţi. Listă îi cuprinde pe Ministrul Apărării -Mihai Stănişoară (PSD), ministrul Agriculturii - Ilie Sârbu (PSD), ministrul Transporturilor- Radu Berceanu (PD-L), ministrul Justiţiei - Cătălin Predoiu, ministrul Dezvoltării - Vasile Blaga (PD-L), ministrul Economiei - Adriean Videanu (PD-L) şi vicepremierul, ministrul de Interne - Dan Nica (PSD).

"Inspecţia de integritate mi-a comunicat faptul că acest dosar este finalizat în proporţie de 99,9% şi va avea acest traseu spre Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", a adăugat Macovei.

El a confirmat şi că este adevărat că Agenţia cercetează o serie de primari de sector din Bucureşti, dar nu a dorit să dea vreun nume sau să confirme numele enunţate de moderator, anume Marian Vanghelie şi Andrei Chiliman.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite