Gabriel Sandu: Ordonanţa ANCOM poate aduce avertismente europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Sandu: Ordonanţa ANCOM poate aduce avertismente europene
Gabriel Sandu: Ordonanţa ANCOM poate aduce avertismente europene

România riscă declanşarea fezei secunde de infringement de către Comisia Europeană, pentru încălcarea obligaţiilor în domeniul comunicaţiilor, dacă ordonanţa privind înfiinţarea ANCOM nu va fi aprobată curând de Senat, a declarat duminică Ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu.

"Miercuri am iniţiat o notă în Guvern prin care am atenţionat asupra necesităţii urgentării acestei aprobării, astfel încât toate demersurile pe care le-am făcut până acum să nu fie inutile. Mâine (luni-n.r.) la coaliţie o să insist ca această ordonanţă să fie trecută cu prioritate pe ordinea de zi a Senatului", a declarat Sandu pentru NewsIn.

"Am făcut adresă oficială preşedintelui Senatului pentru urgentarea aprobării ordonanţei. Ordonanţa prevede clar independenţa ANCOM-ului (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) şi modul în care să desemenează conducerea instituţiei. În acest moment, consider că este inadmisibil ca o ordonanţă să stea şase luni de zile în Senat şi să nu fie aprobată
", a adăugat ministrul.

Acesta a specificat că joi (1 octombrie) va merge să discute cu oficialii CE. "Joi voi pleca cu o delegaţie, la Bruxelles, pentru a discuta toate aceste aspecte, împreună cu fondurile structurale şi partea de broadband", a precizat ministrul.

  • Ordonanţa ANCOM a fost transmisă Parlamentului spre dezbatere şi aprobare şi a fost adoptată de Camera Deputaţilor.
  • Comisia Europeană a transmis României la 29 ianuarie o scrisoare de punere în întârziere – prima etapă a acţiunii de infringement - pentru încălcarea obligaţiei de garantare a independenţei autorităţii naţionale de reglementare în domeniul comunicaţiilor.
  • În timpul guvernării Tăriceanu, Romania a primit două scrisori de avertizare din partea comisarului Viviane Reding.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite