AMR a cerut CNSAS informaţii despre Florica Bejinaru, preşedintele CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Magistraţilor din România a solicitat Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii informaţii referitoare la posibilitatea ca preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecătoarea Florica Bejinaru, să fi colaborat cu Securitatea înainte de 1989, se precizează într-un comunicat.

"În temeiul art. 3 din O.G. nr. 24/2008 solicităm Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii să informeze în legătură cu existenţa sau inexistenţa calităţii de lucrător al securităţii sau de colaborator al acesteia în sensul dispoziţiilor art. 2 din aceeaşi Ordonanţă a dnei judecător Florica Bejinaru, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii", se arată în comunicatul remis Agerpres.

Florica Bejinaru a fost implicată într-un scandal în timpul mandatului fostului ministrul al Justiţiei Monica Macovei, care cerut să se stabilească de către CNSAS dacă aceasta a colaborat cu fosta Securitate, după ce apăruseră informaţii în acest sens. Bejinaru a fost verificată în trei rânduri, iar soluţiile au fost de fiecare dată de necolaborare.

După ce a fost aleasă preşedinte al CSM, la începutul lunii ianuarie, ea a amintit că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în acest caz printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă care i-a dat câştig de cauză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite