Olt: ALRO Slatina va disponibiliza 74 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olt: ALRO Slatina va disponibiliza 74 de angajaţi
Olt: ALRO Slatina va disponibiliza 74 de angajaţi

Compania producătoare de aluminiu ALRO Slatina a anunţat disponibilizarea a 74 de angajaţi în luna octombrie, după ce, iniţial, cifra disponibilizaţilor a fost stabilită la 147, dar a fost redusă la presiunea sindicatelor din fabrică.

Luna trecută, conducerea fabricii notificase AJOFM Olt că va disponibiliza 147 de angajaţi. La presiunea celor care urmau a fi concediaţi şi a sindicatelor, care au contestat deciziile luate de unitate, lista de disponibilizări a fost redusă la 125 de persoane. Miercuri, reprezentanţii AJOFM Olt au fost informaţi de conducerea ALRO că numărul persoanelor care au rămas pe lista disponibilizărilor s-a redus la 74.

Angajaţii disponibilizaţi vor primi lunar 60 la sută din salariu înmulţit cu numărul de ani lucraţi în societate, la care se adaugă 75 la sută din salariul minim şi, în funcţie de vechime, 10 la sută din media veniturilor pe ultimele 12 luni.

ALRO continuă şi politica de reduceri de personal prin plecări voluntare, acestea oferindu-le salariaţilor fabricii de aluminiu posibilitatea de a primi 60 la sută din salariul de încadrare înmulţit cu numărul de ani lucraţi în societate, la care se adaugă un pachet salarial de 16.000 lei.

Pentru luna octombrie, AJOFM Olt a mai primit notificări în vederea disponibilizării a 17 de muncitori din domeniul contrucţiilor iar pentru luna noiembrie a fost anunţată disponibilizarea a 50 de persoane care lucrează tot în construcţii.

Rata şomajului în judeţul Olt este în prezent de 7,3 la sută.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite