Peste 300 de slujbe sunt puse la bătaie de AJOFM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 300 de slujbe sunt puse la bătaie de AJOFM
Peste 300 de slujbe sunt puse la bătaie de AJOFM

A doua întâlnire de anul acesta dintre angajatori şi şomeri va debuta mâine dimineaţă

Mâine dimineaţă, Bursa Generală a Locurilor de Muncă îşi va deschide porţile pentru a doua oară în acest an vâlcenilor aflaţi în căutarea unui job. Începând cu ora 9.00, şomerii sunt aşteptaţi de către angajatori la sediul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor de pe strada Calea lui Traian.

Cristiana Barbu, directorul coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea spune că, până astăzi, şi-au anunţat participarea la bursă un număr de 45 de angajatori. „Firmele vor veni în faţa şomerilor cu un număr de 315 locuri de muncă, dar această cifră poate creşte până mâine“, a precizat şefa
AJOFM Vâlcea.

Ofertă pentru muncitorii cu studii medii

Şefa agenţiei din Vâlcea spune că cele mai multe locuri de muncă puse la bătaie de către firme se adresează celor cu studii liceală sau cu şcoala profesională. „Oferta din această perioadă este în mare parte destinată celor cu studii medii, cu sau fără calificare profesională“, explică directorul AJOFM Vâlcea.
Cristiana Barbu mai spune că organizarea acestei burse a fost necesară deoarece, în ultimele luni, balanţa cererii şi ofertei de locuri de muncă a suferit modificări în sensul că, faţă de lunile trecute, angajatorii au nevoie de mai mulţi lucrători. „În prezent, datele noastre indică faptul că există atât cerere, cât şi ofertă de locuri de muncă“, adaugă Cristiana Barbu.

Vâlcea, peste media pe ţară la şomaj

Datele statistice furnizate de către AJOFM indică faptul că în Vâlcea sunt înregistraţi 11.967 de şomeri, ceea ce plasează judeţul peste media naţională în ceea ce priveşte rata şomajului.

Astfel, în timp ce media naţională se poziţionează în jurul valorii de 6% , în Vâlcea, rata şomajului a ajuns la 6,7%. Cu toate acestea, judeţul nu se află în fruntea clasamentului, pe locurile fruntaşe la şomaj fiind Vaslui, Mehedinţi şi Teleorman.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite