Dosar nuclear / Inspectorii AIEA ajung sâmbătă în Iran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dosar nuclear / Inspectorii AIEA ajung sâmbătă în Iran
Dosar nuclear / Inspectorii AIEA ajung sâmbătă în Iran

Inspectorii Naţiunilor Unite se îndreaptă spre Iran să examineze unul dintre cele mai controversare locuri de îmbogăţire a uraniului, potrivit VOANews.

Citiţi şi:


Echipa formată din experţi ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) trebuie să ajungă sâmbătă la baza nucleară de la Qom, duminică fiind programată verificarea locului.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a cerut Iranului să renunţe la 1.200 de kilograme de uraniu până la sfârşitul anului. Partea iraniană are termen până săptămâna viitoare să răspundă în această privinţă.

Programul actual al Iranului permite îmbogăţirea uraniului la 5 la sută. Este nevoie de combustibil compus din 90 la sută uraniu pentru fabricarea unei bombe atomice.

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad spune că ţara sa încearcă să obţină uraniu îmbogăţit 20% pentru cercetări medicale: "Dacă aţi fi în locul nostru şi nu aţi putea primi combustibilul necesar pentru aceste echipamente medicale, ce aţi face? Dacă nu l-aţi produce, de ce alte mijloace aţi dispune pentru a-l obţine?".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite