Bulevardul A.I. Cuza, închis pentru maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bulevardul A.I. Cuza, închis pentru maşini
Bulevardul A.I. Cuza, închis pentru maşini

Şoferii au fost deranjaţi de acţiunea ecologică

Ziua Europeană fără Maşini a fost sărbătorită astăzi şi la Slatina. Timp de două ore, circulaţia maşinilor pe o porţiune din Bulevardul A.I. Cuza a fost oprită, spre disperarea şoferilor. În tot acest timp, elevii ecologişti le-au explicat slătinenilor cât este de important să protejăm mediul.
Copiii au fost receptivi la acţiunea organizată astăzi de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM). „Cred că este foarte bine ca din când în când să le interzică accesul maşinilor pe bulevard. Dar ar fi fost bine să fie linişte pe toată strada, nu numai pe o porţiune. Pentru noi este bine să nu mai circule atâtea maşini, ca să nu ne mai ferim de ele“, a spus Mihaela Albei, de 9 ani, din Slatina.

Aglomeraţie mare la Fântâna Speranţei


Cea mai aglomerată intersecţie din oraş a fost, în această dimineaţă, cea de la Fântâna Speranţei. Şoferii care voiau să ajungă în partea de jos a oraşului au fost nevoiţi să ocolească. Strada Arcului, care trece pe lângă clădirea Finanţelor, s-a dovedit de multe ori neîncăpătoare pentru valurile de maşini care au traversat-o.
„Este o mare tâmpenie să oprească circulaţia tocmai pe bulevard. De ce nu au închis una sau două străzi secundare? S-a făcut aici un balamuc de nedescris şi nu înţeleg rostul acestei acţiuni. Nu cred că în două ore rezolvă mare lucru“, şi-a strigat nemulţumirea Alin Spridon, un şofer din Slatina.
Cel mai mult au avut de suferit şoferii veniţi din alte localităţi, care s-au trezit prinşi în aglomeraţie. „Trec rar dinspre Bucureşti spre Slatina şi nu ştiu decât această stradă principală. M-am încurcat când mi-a făcut poliţistul semn să intru pe străduţă şi nu ştiu pe unde să mai ies de aici“, a spus Gabriel, un tânăr din Bucureşti.
Cât circulaţia a fost oprită, specialiştii au măsurat nivelul zgomotului din zonă. „Am făcut măsurători şi înainte şi după oprirea circulaţiei, iar rezultatele lor vor fi făcute publice. Măcar pentru o zi din an, autoturismul personal trebuie să ia o pauză, iar noi toţi să respirăm un aer mai curat şi să ne bucurăm de o zi mai puţin zgomotoasă“, a spus Daniela Bălşanu, purtătoarea de cuvânt a APM Olt.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite