Sorin Maxim, şeful ADR Vest: “Timişoara va fi capitală din 2014”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Maxim, şeful ADR Vest: “Timişoara va fi capitală din 2014”
Sorin Maxim, şeful ADR Vest: “Timişoara va fi capitală din 2014”

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest susţine că termenul pentru regionalizare este 2014, iar Uniunea Europeană nu ne va lăsa să mai pierdem un ciclu.

Mai citiţi:

Timişoara: Societatea civilă: "Trebuie schimbată constituţia ca să putem vorbi despre regionalizare"

Sorin Maxim este în fruntea ADR Vest încă de la înfiinţarea acesteia. Cele mai mari proiecte de investiţii în Banat au trecut prin mâinile lui. Maxim vede o schimbare majoră din 2014, din punct de vedere al unităţii teritorial administrative şi al organizării administraţiei în România. 

Cred asta pentru că am informaţii. Cred că miza asta a alegerilor are componenta asta, care nu este verbalizată, a reorganizării României. Termenul pentru regionalizare este 2014. A fost 2007 – 2013 şi va fi 2014 – 2020, nu mai putem rata un ciclu că nu o se ne mai lase UE. Asta s-a întâmplat în toate celelalte ţări care au aderat înaintea noastră.
Regiunea trebuie să aibă o capitală. Timişoara va fi capitală, din păcate nu se comportă ca o capitală. Trebuie să te pregăteşti din timp dacă vrei să determini lucruri
”, a declarat Sorin Maxim.

Conceptul de regiune definit de UE.

Acest concept a fost definit în numeroase moduri de-a lungul istoriei. Astfel, Parlamentul European defineşte regiunea drept: “Un teritoriu care formează, din punct de vedre geografic, o unitate netă, sau un ansamblu similar de teritorii în care există continuitate, în care populaţia posedă anumite elemente comune şi doreşte să-şi păstreze specificitatea astfel rezultată, şi să o dezvolte cu scopul de a stimula progresul cultural, social şi economic“.

Din perspectiva Adunării Regiunilor Europei, prin regiune se înţelege: “O entitate politică de nivel inferior statului, care dispune de anumite competenţe exercitate de un guvern, care la rândul lui este responsabil în faţa unei adunări alese în mod democratic”.

Termenul de regionalizare semnifică procesul de creare a unui nou nivel în organizarea teritorială a statului cu tot ceea ce presupune acest lucru: crearea instituţiilor regionale şi transfer de competenţe administrative la nivel regional.

Citiţi şi:

Manifestare pentru regionalizare la 91 de ani de la declararea Republicii Bănăţene

Timişoara: “Şoarecele de bibliotecă” militează pentru regionalizarea Banatului

Timişoara: Mitingul pentru Republica Bănăţeană a fost anulat de frica poliţiei

Timişoara: Istoricii spun că Republica Bănăţeană a fost o himeră

Timişoara: "Contele Mercy" pregăteşte un mare miting pentru regionalizarea Banatului

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite