Craniul lui Hitler este de fapt al unei femei - test ADN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craniul lui Hitler este de fapt al unei femei - test ADN
Craniul lui Hitler este de fapt al unei femei - test ADN

Un arheolog american a analizat craniul dictatorului nazist Adolf Hitler, păstrat la Moscova şi a aflat că acesta aparţine unei femei de maxim 40 de ani.

Deşi au existat multe speculaţii privind faptul că Fuhrer-ul nu s-a sinucis în 1945 în buncărul său alături de Eva Braun, ci a plecat în America de Sud, sovieticii găsind de fapt "dublura" dictatorului, varianta unanim acceptată este că Hitler s-a sinucis în timpul bombardamentului Berlinului din aprilie 1945.

Dovada faptului că Hitler s-a împuşcat după ce a luat o pilulă de cianură este un fragment de craniu expus la Moscova în anul 2000.

Însă arheologul Nick Bellantoni a luat o mostră ADN la Universitatea Connecticut, unde a analizat-o şi a ajuns la concluzia: "Ştim acum că fragmentul de craniu aparţine unei femei, cu vârsta între 20 şi 40 de ani", potrivit The Telegraph.

"Osul părea foarte subţire. Oasele bărbatului tind să fie mai groase, iar îmbinările din structurile cefalice craniene corespund cuiva cu vârsta sub 40 de ani", a mai spus cercetătorul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite