9,86 prima medie de admitere la Universitatea din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare medie de admitere la facultăţile Universităţii din Alba Iulia a fost, în acest an, 9,86, la specializările Drept şi Contabilitate, iar cea mai mică medie de admitere a fost a unui candidat de la specializarea Economia Turismului şi Serviciilor, de 6,01.

Potrivit rezultatelor admiterii publicate, marţi, pe site-ul Universităţii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la facultăţile de Drept şi Ştiinţe Sociale şi respectiv Ştiinţe Economice, facultăţi la care cea mai mare medie a fost 9,86, una la Drept, alta la Contabilitate şi Informatică de Gestiune, notează Mediafax.

Medii mari de admitere au fost şi la locurile fără taxă de la Economia Comerţului - unde prima medie a fost 9,68, iar ultima 7,65, la Informatică unde primul candidat a avut nota 9,70 sau la Teologie Ortodoxă, unde cea mai mare medie de admitere la locurile fără taxă a fost 9,80, iar cea mai mică 7,96.

La polul opus, cele mai mici medii de admitere pe locurile fără taxă au fost la secţiile Pedagogia Învăţământului, unde ultima medie de admitere a fost 6,06, la Filologie Română - Franceză - 6,11, la Istorie - 6,28, dar şi la Asistenţă Socială - 6,26.

La învăţământul cu taxă, cele mai mari medii de admitere au fost la secţia Terapie Ocupaţională, unde cea mai mare medie de admitere a fost 9,69 şi la Teologie Ortodoxă - 9,65, iar la polul opus cele mai mici medii cu care s-a intrat pe locurile cu taxă au fost la Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor - 6,01 şi la Finanţe Bănci - 6,28.

În total, au rămas libere la studiile de licenţă de la Universitatea din Alba Iulia aproximativ şapte sute de locuri.

Purtătorul de cuvânt al Universităţii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, Diana Câmpan, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că numărul total de locuri rămase libere se va cunoaşte cu exactitate doar în luna august, după ce se va încheia perioada în care candidaţii îşi pot confirma locul şi se pot înmatricula.

Câmpan a spus că şi în acest an universitatea îşi propune să mai organizeze o admitere în toamnă.

Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia are disponibile în acest an un număr de 1.553 de locuri la specializările de licenţă şi 764 de locuri la masterat. Pentru locurile la specializările de licenţă s-au înscris 852 de candidaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite