45 de elevi au intrat cu 10 la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul elevilor care au intrat cu 10 pe linie la liceu a crescut anul acesta la 45, comparativ cu 7, câţi erau în 2009.

Statisticile de la Ministerul Educaţiei arată că numărul elevilor care au intrat la liceu este cel mai mare de când există repartizarea computerizată. 20 de elevi au rămas pe dinafară pentru că nu şi-au completat corect fişele, dar este cel mai mic număr de copii care n-au intrat la liceu.

Rapoartele oficiale arată că 114.895 de candidaţi (68,07%) au fost admişi la prima opţiune exprimată, în timp ce numărul celor repartizaţi la una dintre primele trei opţiuni a fost de 147.806 (87,56%).

Specializările care au dominat topul preferinţelor elevilor au fost: „economic" de la Colegiul „Virgil Madgearu" şi „matematică-informatică" de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu", ambele din Bucureşti.

Repartizarea computerizată arată că cea mai mare medie după care s-a tras linia a fost de 9.93, la Colegiul Naţional „Sf. Sava" din Bucureşti. Urmează colegiile „Fraţii Buzeşti" din Craiova ( 9.91) şi „B.P.Hasdeu" din Buzău (9.82). 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite