32 de oameni au murit din cauza drogurilor, în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 32 de persoane au murit, în 2009 , în România, din cauza consumului de droguri, din care 28 în Capitală, a anunţat astăzi Agenţia Naţională Antidrog. Totodată, în primele şase luni ale anului 2010 s-au înregistrat peste 900 de urgenţe medicale.

Raportul Naţional privind Situaţia Drogurilor, prezentat miercuri de către Agenţia Naţională Antidrog (ANA), arată că, din cele 32 de persoane decedate, 31 erau bărbaţi, iar vârsta medie a fost între 27 şi 28 de ani. Cauza deceselor a fost, în mare parte, consumul de opiacee (20 de cazuri).

"Dacă în 2008 s-a remarcat un număr important de decese în rândul persoanelor de 15-19 ani, cu istoric scurt de consum, dar şi creşterea mediei ce arată îmbătrânirea consumatorilor, în sensul că au un istoric de lungă durată de consum, în anul 2009, s-a înregistrat o creştere semnificativă a deceselor pentru adulţii cu vârsta cuprinsă în intervalul 30-34 ani, cu un istoric îndelungat de consum", au menţionat reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog.

De asemenea, potrivit raportului, în 2009 au fost semnalate aproape 1.000 de urgenţe medicale non-fatale în rândul consumatorilor de droguri, iar în primele şase luni ale anului 2010 erau deja înregistrate 934 de cazuri.

În ceea ce priveşte bolile infecţioase asociate consumului de droguri, îmbolnăvirea cu Hepatita B a înregistrat o stabilizare, situându-se la aproximativ 10-11 la sută, la consumatorii de droguri injectabile, cei mai mulţi de sex masculin.

Aceeaşi tendinţă de stabilizare s-a înregistrat şi în ceea ce priveşte Hepatita virală C, însă în România sunt valori peste media europeană, respectiv peste 70 la sută dintre consumatorii de droguri injectabile.

Referitor la virusul HIV, în 2009 s-a înregistrat o creştere a cazurilor testate pozitiv, valorile situându-se, deocamdată, sub media europeană, la 3,3 la sută dintre consumatorii de droguri injectabile.

Citiţi şi: Tânăr reţinut pentru deţinere şi trafic de canabis

Focşani: Tinerii ridicaţi aseară pentru trafic de droguri îi acuză pe poliţişti de lovire / Aceştia spun că ofiţerii i-au bătut crunt

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite