31 mai, ziua blocajului naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima zi din lună anunţă cele mai puternice manifestări sindicale din seria celor gândite împotriva măsurilor fiscale ale Guvernului.

Profesorii, funcţionarii publici, ceferiştii, cei din sănătate şi angajaţii companiei Tarom strâng semnături pentru a intra într-o grevă generală pe timp nelimitat. În Bucureşti, li se vor alătura şi angajaţii de la Metrorex şi RATB.

50.000 de funcţionari afiliaţi Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie şi-au anunţat participarea la grevă din 31 mai. Motivele sunt „reducerea drastică a veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală şi iminentele disponibilizări anunţate de către reprezentanţii Guvernului României". Şi angajaţii din sănătate vor protesta, din aceleaşi motive.

Sindicaliştii-şefi din CFR au anunţat că vor recurge şi ei la aceeaşi măsură, astfel că trenurile nu vor circula deloc în ultima zi din luna mai. Angajaţii de la Tarom ameninţă, de asemenea, că vor fi solidari cu bugetarii pe 31 mai, urmând să asigure o treime din activitate, nemulţumiţi de tăierea salariilor cu 25 la sută, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, secretarul general al Sindicatului din Tarom, Aurel Curdov.

Bucureştiul, fără transport

Capitala va fi paralizată cu toate mijloacele de transport în comun întrerupte. Sindicaliştii din Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) au anunţat că vor face grevă generală, alături de colegii de la Metrorex şi CFR. „Vom solidariza oricum, însă există posibilitatea de a asigura un număr de vehicule pe traseu în ziua protestului sau de

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite