3,5 milioane de lei pentru reparaţiile avionului AN-30

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Apărării Naţionale va cheltui cel puţin 3,5 milioane de lei pentru “întinerirea” avionului de transport AN-30.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că doreşte să realizeze reparaţia capitală (RK) a avionului AN-30, de fabricaţie sovietică.
Potrivit anunţului, valoarea estimată, fără TVA, a lucrărilor de RK este între 3,5 şi 3,75 milioane de lei. Lucrările includ reparaţia celulei, a echipamentelor şi agregatelor de bord, instalarea unui transponder şi a unor sisteme de navigaţie GPS, precum şi amenajarea interioară a compartimentului de pasageri.
Primul avion AN-30 a intrat în serviciul Forţelor Aeriene Române în anul 1976. România a avut trei asemenea aeronave, în cadrul Escadrilei de Aerofotogrametrie a Bazei Aeriene Otopeni. După anul 1989, unul dintre avioanele AN-30 a fost transferat în Republica Moldova, iar în acest moment, România mai are un singur avion AN-30 apt de zbor. În ultimii ani, MApN a utilizat avionul doar pentru misiuni geodezice şi pentru activităţile din cadrul acordului “Cer deschis”. Avionul AN-30 nu are armament la bord, dar este echipat cu aparatură specială de observare şi fotografiere din aer. Viteza maximă este de 450 de kilometri la oră, iar altitudinea maximă de zbor este 8000 de metri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite