FOTO „Adevărul“ vine la tine în şcoală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manuale mult prea grele, profesori care se schimbă prea des şi Bacalaureat uşor şi „inutil" sunt principalele subiecte criticate de elevii din cele mai importante colegii din Bucureşti.

FOTOGALERII

Suplimentul „Şcoală şi Educaţie" a început ieri campania „Adevărul vine în şcoala ta". Echipele de jurnalişti „Adevărul" au stat ieri de vorbă cu zeci de elevi din cele mai importante şcoli şi colegii naţionale din Capitală.

„Bacalaureatul fără note mi se pare o tâmpenie. Media, care de fapt contează la admitere, ţi-o poţi face doar după notele de la scris. Atunci, la ce îmi foloseşte să dau probele practice, dacă ele nu contează la nimic?", se întreba ieri Vlad Ghinea, elev în clasa a XII-a H la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale".

Sistemul este imprevizibil

„Ar fi bine să păstreze o modalitate de susţinere a examenului pentru măcar un ciclu de învăţământ. Când am început noi liceul era un fel de Bacalaureat, anul trecut - un alt fel, iar anul ăsta s-a schimbat din nou. Am vrea şi noi să ştim mai din timp cum se va da examenul", se plânge unul dintre adolescenţii de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti.

„Cea mai mare problemă a sistemului este faptul că este imprevizibil. Suntem ca nişte cobai", ne-a spus ieri, la dezbaterea „Adevărul", Andreea Ghiţă, elevă în clasa a XII-a H la Colegiul Naţional „Ion Creangă". Zeci de liceeni de la acelaşi liceu au adus argumente pro şi contra acestei idei.

De ce urăsc manualele

Cei mai mulţi dintre elevii care au citit ieri Suplimentul „Şcoală şi Educaţie" au susţinut că manualele nu le sunt de mare ajutor. Multe dintre motive au fost deja enumerate: conţinut învechit, prost structurat, iar limbajul greoi nu invită la învăţat.

„E prea multă teorie. Uneori fără niciun exemplu", ne-a spus Rodica, elevă de clasa a XII-a la Colegiul „Ion Creangă". „La Fizica de clasa a X-a de exemplu nu există nicio problemă în manual. Numai teorie", completează o colegă. Cei mai mulţi elevi au spus că au profesori care ştiu să suplinească lipsa unor cărţi bune de şcoală cu materiale didactice pe care le creează chiar ei, iar elevii recunosc că nici nu au deschis multe dintre manualele primite în toamnă.

Redactorii „Adevărul" se vor afla mâine în alte două colegii naţionale din Bucureşti: cel de informatică „Tudor Vianu" şi „Jean Monnet". De asemenea, studenţii de la Academia de Studii Economice şi de la Universitatea Politehnică vor primi Suplimentul „Şcoală şi Educaţie".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite