1.000 de euro, pentru romii care se întorc în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din oraşul italian Pavia, în frunte cu primarul Piera Capitelli, reprezentant al unei formaţiuni politice de centru-stânga, au găsit o soluţie de urgenţă pentru

Autorităţile locale din oraşul italian Pavia, în frunte cu primarul Piera Capitelli, reprezentant al unei formaţiuni politice de centru-stânga, au găsit o soluţie de urgenţă pentru nomazii români alungaţi după distrugerea ariei industriale unde îşi găsiseră adăpost în ultimii ani: să îi stimuleze să plece, plătindu-i cu câte o mie de euro.

Situaţia de criză a izbucnit după ce chiar primăriţa a decis curăţarea fostei zone industriale Snia, aflată într-o stare de degradare continuă. Şi, cum nicio localitate din jurul oraşului nu a dorit să îi primească pe romi, singura soluţie este trimiterea lor în ţara de origine.

Evident, stimulaţi de 1.000 euro! Unii au acceptat banii şi au fost însoţiţi chiar la aeroport, de unde au luat avionul spre România. Alţii, dintre cei alungaţi din zona Snia, au ajuns în Pieve Porto Morone sau la Albuzzano şi urmează să plece, după o serie de contacte între comunităţile de nomazi şi Primăria Pavia. Italienii din zonă se arată intoleranţi.

Au atacat chiar, cu pietre, ferestrele centrului bisericesc din Pieve Porto Morone, unde câţiva ţigani au fost găzduiţi temporar. Nicio persoană nu a fost rănită. "Suntem în faţa unor acte de intoleranţă atât de gravă, încât unei ţări civile ar trebui să îi fie ruşine, şi pentru că episoade de acest gen se repetă, fără a fi identificaţi vinovaţii", a declarat ministrul italian al solidarităţii sociale, Paolo Ferrero.

Închisoare pentru cerşetorii agresivi

Autorităţile italiene se arată tot mai preocupate de actele de delincvenţă săvârşite de imigranţi şi vor să pună bazele unui nou plan împotriva criminalităţii, care va fi gata în trei săptămâni. Astfel, legislaţia va include o nouă infracţiune, "questua molesta", pedepsită cu închisoare de până la 6 luni, care îi va viza pe spălătorii de parbrize din intersecţii, precum şi pe cerşetorii şi vânzătorii ambulanţi care deranjează trecătorii cerând agresiv bani sau oferind insistent spre vânzare diferite produse.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite