777.000 de euro pentru deşeuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Ulmeni a iniţiat un proiect pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Patru primării din judeţ s-au asociat pentru a colecta selectiv deşeurile menajere. Banii vin din fonduri europene şi din fondurile primăriilor.

Consiliul Local Ulmeni a iniţiat un proiect pentru colectarea selectivă a deşeurilor menajere numit „Eco – Sistem Ulmeni, proiect pentru implementarea unui sistem eficient de gestionare a deşeurilor municipale şi asimilate”.
La proiect sunt parteneri alţi trei primari din zonă, şi anume cei din comunele Gârdani, Ariniş şi Sălsig şi propune realizarea unui sistem complet şi durabil pentru gestionarea deşeurilor în oraşul Ulmeni şi comunele partenere.
Valoarea proiectului pe care îl propune primăria Ulmeni este de 777.122 de euro şi va fi cofinanţat în proporţie de 10 procente de către primăriile implicate, restul fiind finanţat din fonduri europene. Proiectul prevede achiziţionarea a aproape 6.000 de pubele de diferite dimensiuni, 488 de containere zincate de 1,1 metri cubi şi două autocompactoare cu o capacitate de 18 metri cubi. De asemenea, este prevăzută achiziţionarea a 1.862 de recipienţi speciali compost, iar deşeurile colectate ar urma să fie aduse la rampa de la Baia Mare.

Ajutor de la Consiliul Judeţean

Primarul din Ulmeni, Lucian Morar, a precizat că, având în vedere valoarea investiţiei, va fi demarată o campanie de conştientizare a cetăţenilor. „Colectarea selectivă nu mai e o opţiune, ci o obligaţie”, a explicat el. Situaţia rămâne roză doar până la discuţia despre bani. „Pentru primăria Ariniş, 500 de milioane de lei ar însemna jumătate din veniturile noastre proprii”, s-a plâns Gheorghe Mureşan, primarul comunei Ariniş.
„Consiliul Judeţean va face o repartizare a sumelor de cofinanţare şi, în limita posibilităţilor, vom ajuta cele patru primării”, a răspuns Călin Matei, vicepreşedintele CJ Maramureş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite