Un eşec la Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizarea Zilelor Bucureştiului în capitala austriacă, în perioada 5-26 mai, a rămas fără ecou Una dintre cele mai importante acţiuni de promovare a imaginii Bucureştiului în

Organizarea Zilelor Bucureştiului în capitala austriacă, în perioada 5-26 mai, a rămas fără ecou

Una dintre cele mai importante acţiuni de promovare a imaginii Bucureştiului în Europa a rămas deocamdată fără niciun rezultat. Principalul scop al "Sampling Bucharest" de la Viena a fost atragerea investitorilor printr-o prezentare artistică şi economică a Capitalei noastre, însă, până în prezent, niciun om de afaceri nu şi-a arătat concret interesul faţă de acest subiect.

Trupele de teatru care au fost invitate de către reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) să joace la Viena au fost cele care au simţit pe propria piele lipsa unei susţineri din partea organizatorilor români. "Eu aş fi vrut ca spectacolele noastre să aibă ecou şi în presă. Ne-au lipsit jurnaliştii austrieci", susţine directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă. El crede că mediatizarea evenimentului "Sampling Bucharest" nu a fost atât de puternică încât austriecii să afle mai multe despre noi. Evenimentul de la Viena a fost coordonat de Direcţia Relaţii Internaţionale din Primăria Capitalei, care a mai făcut o gafă. "Când am ajuns la aeroport, în Viena, am aştepatat două ore să vină cineva să ne ia. Am dat mai multe telefoane şi s-a rezolvat", a precizat directorul Teatrului de Comedie.

Consilierii, turişti în primăria Vienei

Majoritatea aleşilor locali din Capitală care au fost invitaţi la Zilele Bucureştiului la Viena s-au simţit nebăgaţi în seamă. Unii s-au consolat repede şi s-au apucat de cumpărături. Alţii însă s-au ambiţionat şi au vrut să ia legătura cu responsabilii municipali din capitala Austriei. "Am fost cu un coleg la primăria din Viena. Am spus că suntem consilieri de la Bucureşti şi vrem să fim primiţi de cineva. Ni s-a răspuns că nu este aşa ceva în program şi nimeni nu a organizat vreo întâlnire între noi şi aleşii vienezi. Am fost invitaţi să vizităm ca turişti clădirea primăriei", povesteşte consilierul general Victor Adâr.

"Nopţi albe la Bucureşti"

Chiar dacă primarul general al PMB, Adriean Videanu, s-a întâlnit la Viena cu o serie de oameni de afaceri, niciun târg nu s-a concretizat. Doar promisiuni. "Doar acolo (Viena, n.r.) s-a discutat ceva de genul acesta, dar nu, nicio propunere de investiţie nu a fost oficializată", declară directorul Direcţiei de Investiţii din cadrul PMB, Bogdan Şoşoacă. Viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu, este însă optimist. El spune că majoritatea discuţiilor cu oamenii de afaceri au fost legate de parteneriate public-privat, care se vor concretiza. "Cele mai multe şanse le are parteneriatul pentru realizarea <> în zona Văcăreşti", explică Murgeanu. Tot viceprimarul anunţă că, la toamnă, pe 22 septembrie, se va organiza un alt eveniment de promovare a imaginii Capitalei, "Nopţi albe la Bucureşti". Este vorba despre o manifestare care se obişnuieşte în majoritatea capitalelor europene şi care presupune un program nocturn la muzee, teatre, cafenele, cinematografe şi la alte instituţii culturale.

Eu aş fi vrut ca spectacolele noastre să aibă ecou şi în presă. Ne-au lipsit jurnaliştii austrieci
George Mihăiţă

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite