Guvernul lucrează la simplificarea declaraţiilor fiscale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a anunţat că Guvernul lucrează la simplificarea declaraţiilor fiscale depuse de firme, pentru ca numărul acestora să ajungă, de la aproximativ 25 pe lună în prezent, la o singură astfel de declaraţie electronică, anul viitor.

"Lucrăm acum la simplificarea declaraţiilor fiscale, dar nu numai, pe care trebuie să le completeze oamenii de afaceri în fiecare lună. Sunt 24-25 de declaraţii care trebuie completate şi care iau timp, bani şi energie şi care îngreunează activitatea economică. Ţinta este să ajungem, în 2011, la o declaraţie unică, în format electronic, la un portal naţional, ca în Germania", a afirmat Boc.

Premierul a menţionat şi faptul că se caută o soluţie şi pentru compensarea datoriilor pe care statul le are la firmele private, adăugând că, în acest moment, România are nevoie "ca de aer, de investiţii publice şi private" .

"Niciodată România nu a ajuns să înţeleagă cât de important este mediul de afaceri pentru viitorul sănătos al acestei ţări ca acum. Nu e uşor să stai în fiecare zi să împarţi câte ceva. Până unde poţi să mergi cu împărţirea sărăciei? Înainte de a împărţi, trebuie să produci. Am ajuns la concluzia că nu poţi să împarţi dacă nu ai o creştere economică sănătoasă, bazată pe eficienţă, producţie, şi nu pe consum şi pe datorie", a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

Boc a participat, joi, la inaugurarea unui centru al companiei RMB Inter Auto, al cărei administrator este fostul ministru de Interne din partea PSD Ioan Rus. Investiţia în centru a fost de şapte milioane de euro, acesta fiind în satul Sânnicoară, de la lângă Cluj-Napoca.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite