Peste 2.700 de elevi sibieni cu nota scăzută la purtare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenţii chiulesc pe capete şi nimeni nu reuşeşte să îi convingă să rămână la ore. Profesorii recurg la tot felul de campanii, pentru a reduce absenteismul.

Potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, 2.728 de tineri au avut nota scăzută la purtare în primul semestru al anului şcolar 2008-2009. Aproape jumătate au obţinut note chiar sub 7. „Situaţia la sfârşitul primului semestru arată că 1.223 de elevi au avut nota la purtare  scăzută sub 7, iar în 1.505 cazuri notele scăzute au fost între 7 şi 9. De cele mai multe ori, acestea din urmă sunt efecte ale absenteismului, dar şi ale abaterilor disciplinare”, ne-a declarat Dorel Băilă, purtător de cuvânt al IŞJ Sibiu.
Directorii îi acoperă
Deşi situaţia prezentată de inspectori este evidentă, cei mai mulţi directori de şcoli evită să vorbească despre subiect şi spun că totul este cât se poate de normal. „La noi în şcoală nu sunt astfel de cazuri. Elevii sunt foarte disciplinaţi şi sunt interesaţi de şcoală. Am avut unul sau cel mult două cazuri, dar nu grave”, ne-au spus mai mulţi directori. Sunt şi dascăli care recunosc că au probleme. „La noi în şcoală, în primul semestru au fost 21 de elevi de gimnaziu şi 24 de elevi de liceu care au avut nota la purtare scăzută sub 7. Şi la noi, principalul motiv a fost dat de absenteism, însă am avut şi alte abateri. De exemplu, unui elev i-a fost scăzut un punct la purtare din cauză că a fost prins fumând în toaleta şcolii”, ne-a spus Rodica Ţelnariu, directoarea Liceului Pedagogic.
Măsuri de prevenire a absenteismului
Cadrele didactice din mai toate unităţile şcolare duc ample campanii de atragere a elevilor la şcoală, prin diferite forme, doar doar adolescenţii nu vor mai chiuli. „Noi lucrăm în permanenţă cu poliţia de proximitate, care vine de multe ori în şcoală şi le explică elevilor cum să se protejeze şi cum să evite situaţiile conflictuale”, a completat Rodica Ţelnariu. Nu sunt însă deloc semne că elevii se vor conforma.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite