Puţini elevi respinşi la repartizarea computerizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 1.539 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au rămas "pe dinafară" la prima admitere computerizată din această vară. Ei nu şi-au putut găsi un loc în clasa a IX-a pentru că, la

Doar 1.539 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au rămas "pe dinafară" la prima admitere computerizată din această vară.

Ei nu şi-au putut găsi un loc în clasa a IX-a pentru că, la completarea fişei de admitere, au bifat prea puţine opţiuni. Elevii nerepartizaţi mai au o şansă de a prinde un loc în clasa a IX-a la a doua admitere computerizată, programată pe 23 iulie. Pentru aceştia au rămas neocupate 5.494 de locuri la licee şi 76.806 locuri la şcolile de arte şi meserii.În total, dintre cei 138.865 de candidaţi, 137.326 (98,89%) au fost repartizaţi ieri, la ora 17,00, de către calculatoarele de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. În Capitală, specializarea la care s-a înregistrat cea mai mare concurenţă este matematică-informatică, bilingv engleză, de la Colegiul Naţional "Sfântul Sava", unde media ultimului admis a fost 9,83.

Specializarea care a dominat topul preferinţelor elevilor este matematică-informatică. Nouă din primele 10 specializări din ţară, în ordinea mediei de admitere, sunt matematică-informatică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite