Elena Udrea, râzând: "Ţara asta are nevoie de o dictatură luminată"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

"Ţara asta mai are nevoie câteodată de o dictatură luminată", a declarat, râzând, ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, la emisiunea "Naşul" de la B1TV, în contextul unei discuţii despre încheierea unor contracte sau înţelegeri cu alte state în domeniul turismului.

Referindu-se la încheierea contractului cu URSS, în 1989, privind dublarea numărului de turişti sovietici, Elena Udrea a menţionat că este greu acum să "semnezi la nivel de guverne înţelegeri prin care turiştii să fie trimişi forţat să-şi petreacă forţat vacanţele în România".

În acest context, ministrul Turismului a spus râzând: "Ţara asta are nevoie de o dictatură luminată, mai zic eu din când în când".

Ea a precizat totuşi că o ofertă de acest gen pentru România vine din partea Chinei.

"Turiştii chinezi sunt foarte buni: cheltuie mult, se plimbă. Avem un regim de acordare a vizelor dificil în acest moment, dar lucrăm la uşurarea lui. Am putea semna la nivel de ministere un acord ca numărul de turişti chinezi care vin în ţară să fie mai mare. Înţelegerea ar viza posibilitatea de a  garanta pentru turiştii chinezi că nu rămân în România", a adăugat Elena Udrea.

"De asemenea, noi încercăm pe turismul balnear, cu casele de asigurari de sănătate. Acestea subvenţionează o parte din tratamentele pe care le fac în afara ţării cei care sunt abonaţi la ele, şi am putea să-i aducem în România. Am avut dicuţii cu Austria pentru un astfel de program, încercăm cu Germania. E puţin mai greu pentru că infrastructura pe care noi o avem în turismul balnear nu este foarte bine pregătită", a adăugat  fostul consilier de la Cotroceni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite