Cel mai lung elastic din lume se împleteşte la Şcoala 23 din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de elevi de clasa a VI-a de la Şcola Generală nr. 23 vor să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai lung elastic din lume.

Cei 20 de copii s-au ambiţionat şi vor neapărat să îi depăşească pe colegii lor americani, care au împletit un elastic lung 30,5 km, cu o înălţime şi lăţime de câte 2 metri fiecare. Ajutaţi de dirigintă, de două profesoare şi de părinţi, elevii şi-au propus să împletească 100 de metri de elastic pe zi.

Vor să-i bată pe americani

Ideea a pornit la ora de dirigenţie când elevii au fost sfătuiţi să demareze un proiect ecologic. Unul dintre ei a văzut pe internet recordul americanilor la elastic şi s-a decis imediat că el şi colegii săi îl pot depăşi. 

„Eram la oră şi doamna dirigintă a venit cu ideea relizării unui robot din pet-uri de plastic, dar apoi am văzut ghemul din elastic şi ne-am hotărât să doborâm acest record”, spune mândru Mircea Monea, iniţiatorul proiectului.

Elevii s-au apucat de lucru încă din vacanţa de iarnă, dinainte de Crăciun. Apoi a continuat şi la şcoală, şi chiar în timpul orei. „Venim cu câte cinci pungi cu elastic pe zi şi muncim. Le împletim şi apoi le ataşăm la ghem. Lucrăm chiar şi pe sub bancă, să nu ne vadă profesorii. Unii ne susţin, alţii nu. Nu ne lasă să lucrăm la ore, dar trebuie să avansăm ca să doborâm recordul”, spune George Gocin.

Muncă multă

Copiii sunt însă decişi să meargă până la capăt, chiar dacă vor trebui să muncească luni de zile, chiar şi în timpul liber. „Vrem să atingem lungimea de 34 de kilometri. Deocamdată nu am măsurat ghemul, dar credem că are aproape 1km . Vrem ca zilele acestea să îl măsurăm, într-o oră de sport”, mai spune Mircea Monea.

Susţinuţi de colegi

Elevii sunt susţinuţi în acest proiect şi de colegii lor de la Şcoala Generală nr. 25, care au intrat deja în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă scrisoare către Moş Crăciun.

„Pe această cale învaţă să lucreze în echipă şi să îşi formeze abilităţile de lucru. Noi le urăm succes şi să aibă cât mai multe astfel de inţiative”, spune Rodica Gheorghişor, directoarea Şcolii nr. 25.

Doi copii norocoşi care au participat la redactarea scrisorii către Moş Crăciun l-au putut cunoaşte personal şi i-au făcut o vizită în Laponia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite