Dumitru Iliescu susţine că a dat unui procuror informaţii despre acte de corupţie ale conducerii SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Iliescu a dezvăluit timp de doi ani de Serviciul Român de Informaţii, după ce a primit informaţii despre actele de corupţie ale unor responsabili SRI, pe care le-a dezvăluit unui procuror de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

"Serviciul Român de Informaţii m-a monitorizat aproape 2 ani.  A apărut la un moment dat o situaţie (în urmă cu aproximativ doi ani) în care cineva a venit la mine şi mi-a adus la cunoştinţă nişte fapte grave de corupţie în care erau implicaţi cei din conducerea SRI. Cum era şi firesc, m-am gândit – eu am şi studii juridice, sunt şi doctor în drept penal – şi am zis «domnule, dacă nu mă duc către un organ abilitat al statului să spun acest lucru, pot fi pe bună dreptate acuzat că am tăinuit asemenea lucruri». Şi am solicitat o întâlnire cu un procuror de la DNA, mi s-a comunicat ora şi data când să ne vedem şi m-am dus la procurorul respectiv, am prezentat elementele pe care le aveam, însă această întâlnire a fost monitorizată. Inclusiv  procurorul respectiv mi-a spus că are destule indicii că este monitorizat şi el, şi că deci suntem monitorizaţi.

După această întâlnire, s-a formulat o cerere de interceptare a convorbirilor mele, dar nu puteau să o formuleze decât pe chestiuni de siguranţă naţională cei de la SRI şi atunci au găsit pretextul că eu aş organiza, împreună cu alţi apropiaţi, o acţiune împotriva şefului statului",  a declarat Dumitru Iliescu la postul de televiziune Antena 3.

El nu a dorit să dezvăluie ce persoane din SRI ar fi săvârşit faptele de corupţie şi nici numele procurorului cu care s-a întâlnit.  "Deocamdată n-o să nominalizez. Eu am spus că e vorba de conducerea SRI şi mă opresc la această afirmaţie. Voi face demersurile necesare, dar nu în această etapă, ci într-o etapă ulterioară", a continuat Iliescu

Întrebat despre ce acte de corupţie este vorba, Dumitru Iliescu a precizat că erau nişte contracte pe care le-au realizat cei în cauză cu diverse persoane şi în urma cărora şi-au luat comisioane serioase. "E vorba de servicii care au fost plătite cu sute de mii de dolari pentru contractele respective", a explicat fostul şef al SPP. 

"Eu am lucrat 20 de ani în domeniul siguranţei naţionale. Eu ştiu atunci când sunt monitorizat şi ştiu şi metodele prin care se face acest lucru, doar sunt în specialitatea respectivă, am experienţa necesară. Pentru mine e foarte uşor să îmi dau seama dacă sunt monitorizat sau nu. Mi-au confirmat că m-au monitorizat. În momentul în care mi-am dat seama că pot fi monitorizat şi am avut suspiciuni, le-am întins o capcană. Le-am dat câteva elemente şi mi-au răspuns imediat la chestiunea respectivă. Şi în momentul în care le-am spus direct că ştiu acest lucru, nu au negat", a mai povestit acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite