În dosarul "SOV-BID" a fost audiat ultimul martor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stare tensionată, ieri, la Judecătoria Sectorului 1, unde se află dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu este acuzat de fals şi uz de fals la constituirea Băncii de Investiţii şi

Stare tensionată, ieri, la Judecătoria Sectorului 1, unde se află dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu este acuzat de fals şi uz de fals la constituirea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare.
Ultimul martor citat în dosar, fostul trezorier al SOV Invest, Cristian Dobre, părea că nu ştie mai nimic din ce s-a întâmplat în instituţie în perioada 1998-1999, cât a lucrat ca analist economic. Tot ce ştia nu se putea ridica mai sus de nivelul de bârfă. "Mi-a spus Ioana Maria Vlas că domnul Vântu avea bani investiţi la FNI pe numele lui Nicolae Popa", a precizat Dobre în faţa instanţei. O altă discuţie pe care el a catalogat-o ca fiind de fapt divers a avut-o cu Nicolae Popa, de la care a aflat că se ocupa de constituirea unei bănci. Întrebat dacă ştie cine a luat actele de la SOV Invest, dispărute fără urmă, martorul a ridicat neputincios din umeri, dar a spus că oricine putea să le ia. "Dumneavoastră puteaţi lua vreun act, să plecaţi cu el pe stradă?", a sărit revoltat avocatul lui Vântu. Acesta a cerut, rând pe rând, trimiterea dosarului la Curtea Constituţională, apoi a spus că declară recurs la încheiere şi, în final, a recuzat instanţa. Astăzi se va decide dacă dosarul va rămâne în continuare la acelaşi complet. Peste o săptămână, în faţa instanţei ar trebui să se prezinte chiar Sorin Ovidiu Vântu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite