"Cele 40 de dosare de mare coruptie sunt doar vreo 5"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al PNA, Daniel Morar, a sustinut, ieri, pentru prima data de la instalarea in functie, o conferinta de presa in care a vorbit despre ce a gasit in institutie, dar si ce

Procurorul general al PNA, Daniel Morar, a sustinut, ieri, pentru prima data de la instalarea in functie, o conferinta de presa in care a vorbit despre ce a gasit in institutie, dar si ce urmeaza sa faca pentru a castiga lupta cu marea coruptie. Ulterior, contactat telefonic de reporterii ziarului Adevarul, Daniel Morar a raspuns la cateva intrebari legate de puterea PNA de a invinge marea coruptie.
- Ati declarat ca nu exista decat vreo 5 dosare de mare coruptie, desi la finele anului trecut se vorbea de 40 de astfel de cauze.
- Da, poate mai multe, dar in nici un caz 40, cat s-a spus.
- Ati spus ca despre marea coruptie se poate vorbi numai cand sunt prejudicii foarte mari, exemplificand in acest sens dosarul "BCR Novaci" cu un prejudiciu de 6.000 miliarde de lei, sau cand persoana vizata ocupa functii foarte inalte. La un prim calcul, noi am gasit mai multe dosare care se inscriu in criteriile invocate de dvs.
- Poate sunt mai multe. Nu le-am vazut pe toate. Eu am vorbit insa despre dosarele care se finalizeaza cu trimiterea in judecata. Pentru unii, poate, nici dosarul "BCR Novaci" nu este de mare coruptie, pentru ca nu este vorba despre inalti functionari publici.v - Cam cate dosare ati analizat de la instalarea in functie?
- Nu ma puneti sa dau cifre.
- Ati mai declarat ca majoritatea sesizarilor facute de serviciile secrete nu va sunt de folos, fiind de multe ori doar "o poveste" fara ca datele sa va ajute prea mult. Suna ca un atac.
- Repet, in urma sesizarilor facute de serviciile secrete, s-au constituit dosare foarte importante. Cam 20% din sesizari s-au transformat in dosare. Doar cine nu este de buna-credinta o ia ca pe un atac.
- Veti lua in calcul varianta lansata de ministrul Justitiei, Monica Macovei, care a spus ca procurorii ar trebui sa se autosesizeze. Adica, vad o vila somptuoasa, au date ca ar fi a unui functionar public si incep verificarile sa vada de unde a avut banii...
- Asta e foarte greu. Ne trebuie mult mai mult.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite