Boc: Monica Iacob-Ridzi se autosuspendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Iacob-Ridzi a transmis Biroului Permanent al PDL o cerere de autosuspendare din partid, potrivit liderului democrat-liberalilor, Emil Boc.

El a precizat că la reuniunea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC), programată pentru 5 martie, va fi stabilită o nouă formulă statutară, în condiţiile în care actualul Statut al PDL nu prevede măsura autosuspendării.

Emil Boc a anunţat recent că a decis să propună CNC ca democrat-liberalii care sunt trimişi în judecată prin rechizitoriu al Parchetului să fie suspendaţi din partid până la soluţionarea definitivă în justiţie a situaţiei lor. Lacuna din Statutul PDL a fost invocată tocmai de Ridzi, care a susţinut că s-ar fi autosuspendat din partid dacă statutul formaţiunii i-ar fi permis. 

Pe de altă parte, premierul Emil Boc a declarat că îl va demite pe şeful ANAF, Sorin Blejnar, dacă Parchetul sau DNA va începe urmărirea penală împotriva acestuia. Boc a explicat că această regulă nu a fost anunţată „de ieri sau de astăzi" şi va fi aplicată oricărui demnitar în cazul urmăririi penale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite