Noi documente medicale măsluite!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii lui Iustin Nicolau, băieţelul de cinci ani din Galaţi care nu s-a mai trezit din anestezie în urma unei banale operaţii de hernie efectuate la Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan" din

Părinţii lui Iustin Nicolau, băieţelul de cinci ani din Galaţi care nu s-a mai trezit din anestezie în urma unei banale operaţii de hernie efectuate la Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan" din Galaţi, demonstrează cum fişa de preanestezie în cazul copilului lor a fost modificată grosolan.

"Ne aşteptăm la orice!". Acestea sunt printre puţinele cuvinte pe care le mai pot pronunţa cei doi părinţi îndureraţi ai lui Iustin, atunci când sunt întrebaţi despre ancheta care se derulează în cazul copilului lor. Aceştia aşteaptă acum, cu înfrigurare, raportul medico-legal de la Iaşi ca să afle de ce a murit, de fapt, copilul lor.

Neconcordanţele evidente dintre fişa de preanestezie a fetiţei Valentina Ieremia - decedată şi ea, ca şi Iustin Nicolau, în urma unei operaţii banale, la Spitalul de pediatrie "Sf. Ioan" din Galaţi - şi raportul medico-legal efectuat de IML Iaşi i-a îngrozit pe părinţii lui Iustin. Aceştia arată cum, şi în cazul copilului lor, fişa de preanestezie a fost modificată grosolan.

În vreme ce ei au declarat în actul medical că băieţelul lor nu a prezentat afecţiuni pulmonare, pe fişa de preanestezie apare modificat, în mod vizibil, că micuţul a suferit anterior internării de bronhopneumonie bilaterală. În aceeaşi fişă de preanestezie, părinţii lui Iustin declară categoric că băieţelul lor nu a fost răcit înainte de a fi operat. În fişa de preanestezie "nu"-ul părinţilor este înlocuit, însă, în mod evident, cu un "da"!

"Vrem ca adevărul să iasă la lumină!"

"Nu ştim la ce să ne mai aşteptăm. Ne aşteptăm la orice", ne-a declarat, ieri, Crina Nicolau, mama lui Iustin. "Vrem ca adevărul să iasă la lumină. Faţă de cazul fetiţei, sperăm totuşi să fim avantajaţi de faptul că timpul scurs de la deces până la deshumare a fost mai scurt, sperăm să se clarifice chestiunea cu anestezicul în cazul nostru. Că de bronhopneumonie nu poate fi vorba.

Eu ştiu în ce stare era copilul meu când am ajuns la spital. Iar modificările făcute în fişe au fost atunci recunoscute de mai mulţi medici care ştiu cum arată un astfel de document!", ne-a spus îndurerată mama copilului.

Părinţii băieţelului au depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi împotriva doctorului Pantelie Nicolcescu, care l-a anesteziat pe băieţel înainte de operaţie, în care îl acuză de ucidere din culpă, neglijenţă în serviciu şi fals intelectual. Parchetul efectuează acum cercetări în acest caz.

Colegiul Medicilor Galaţi, sesizat

Cazul băieţelului Iustin Nicolau, care nu s-a mai trezit din anestezie în urma unei operaţii banale de hernie, a intrat şi în atenţia Colegiului Medicilor Galaţi, după ce părinţii copilului au făcut o sesizare împotriva anestezistului Pantelie Nicolcescu.

"Totul depinde acum de rezultatul examenului de necropsie," ne-a declarat ieri dr. Dumitru Cristea, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi. "S-au luat note explicative de la toţi cei implicaţi, iar acum aşteptăm raportul de expertiză de la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, care va ajunge la Comisia de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor.

Decizia Colegiului Medicilor să ştiţi că este aceea care doare cel mai tare, pentru că ar putea fi încondeiat profesional, lucru care atârnă foarte greu pentru că nu mai are voie să dea examene de promovare, nu poate accede la funcţii de conducere ori să avanseze pe linie didactică. În acest caz, repet, aşteptăm raportul de la IML Iaşi", ne-a declarat dr. Dumitru Cristea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite