Cine îi apără pe doctori de pacienţii violenţi? - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consultaţiile de la cabinetul medicilor de familie durează câteva minute
Consultaţiile de la cabinetul medicilor de familie durează câteva minute

Presa internă de astăzi scrie despre actele de violenţă împotriva doctorilor, anchetarea poliţiei de frontieră sau găsirea unei pungi cu bani de către o studentă. Printre alte subiecte, făina pentru săraci se strică în depozite, iar CNADNR are nevoie de 25 milioane de euro pentru trei obiective de pe centura de nord a Capitalei.

Cine îi apără pe doctori de pacienţii violenţi? Un medic psihiatru a fost înjunghiat aseară cu un briceag de către pacientul pe care încerca să îl trateze şi care se afla în stare de ebrietate. Cazul, deşi nu este singular, se remarcă prin gravitate şi prin urmările pe care actul de violenţă le-ar putea lăsa asupra doctoriţei. În acelaşi timp, incidentul readuce în prim-plan situaţia medicilor psihiatri din România, care, pe lângă lipsa dotărilor necesare în spitalele de specialitate, generalizată de altfel la nivelul întregului sistem sanitar, se confruntă şi cu lipsa de siguranţă în relaţia cu pacientul, scrie Evenimentul Zilei.

Poliţia anchetează poliţia de frontieră.
La Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş au loc două anchete paralele, una internă, condusă de Corpul de Control venit de la Bucureşti, şi o a doua privind furtul din ca­mera de corpuri delicte. Această anchetă ridică însă semne de întrebare, Poliţia neavând atribuţii în anchetarea unui furt din incinta unei unităţi speciale. Zece poliţişti de frontieră sunt cercetaţi în acest caz. Prejudiciul a fost evaluat la aproximativ 40.000 de euro, notează Jurnalul Naţional.

O studentă a găsit o pungă cu 100.000 de euro şi a predat-o Poliţiei. Are o soldă de câteva sute de mii de lei vechi pe lună și a găsit 100 de mii de euro, pe care i-a predat imediat poliţiştilor. Elena Scrijoschi este studentă în ultimul an la Academia de Poliţie şi a găsit banii într-o pungă, în timpul unui control la un complex comercial din Suceava. Banii au fost revendicaţi de Andronic D., un cunoscut valutist sucevean care ar fi abandonat punga când a început controlul, potrivit Gândul.

Făina pentru săraci se strică în depozite.
În condiţiile în care ajutoarele de la UE expiră în aprilie, numai în Capitală au rămas neîmpărţite 200 de tone. Dacă 2009 nu era an electoral, făina şi zahărul date gratis de Uniunea Europeană s-ar fi stricat în depozite. Asta în condiţiile în care anul trecut a fost primul an în care am primit de la Uniune, pentru persoanele defavorizate, 12.400 de tone de zahăr şi 43.000 de tone de făină, notează Evenimentul Zilei.

Pasaj de 19 milioane de euro. Compania Naţională de Drumuri are nevoie de cel puţin 25 de milioane de euro pentru a termina trei obiective importante de pe centura de nord a Capitalei. Pasajul Otopeni este de departe cel mai costisitor proiect, cu un buget total de circa 19 milioane de euro. Pasajele Otopeni, Chitila, Ştefăneşti, precum şi cei 3,5 kilometri de drum dintre Chitila şi Mogoşoaia pot fi gata până la sfârşitul acestui an numai dacă Guvernul va suplimenta bugetul pentru investiţii al Companiei Naţionale de Autostrăzi de Drumuri Naţionale din România (CNADNR) cu echivalentul în lei a 25 de milioane de euro. Obiectivele fac parte din proiectul de fluidizare a traficului în zona de nord a municipiului Bucureşti, scrie Jurnalul Naţional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite