De ce divorţează personalităţile?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalele sunt din ce în ce mai aglomerate de "cereri" de divorţ. Dacă pe vremuri tinerii încercau să-şi salveze căsniciile, acum nici vorbă de aşa ceva. Din acest motiv, aproape nimeni

Tribunalele sunt din ce în ce mai aglomerate de "cereri" de divorţ. Dacă pe vremuri tinerii încercau să-şi salveze căsniciile, acum nici vorbă de aşa ceva. Din acest motiv, aproape nimeni nu mai ia căsătoria în serios. "Şi ce dacă în timp n-o să ne mai potrivim?! Divorţăm", par să gândească cei care nu înţeleg ce trebuie să existe la bază într-o astfel de instituţie.

Şi un bun exemplu în ceea ce priveşte educaţia tinerilor cu privire la căsătorie îl oferă aproape gratuit personalităţile din întreaga lume. Iar la noi, cazul "Prigoană-Bahmuţeanu" nu e decât un mic exemplu. "Apelează" la divorţ şi persoane publice "mai de seamă". Aşa că de ce să ne mai mirăm că, acum o săptămână, presa a vuit la aflarea veştii divorţului dintre Mioara şi Petre Roman?!

De ce i-au fost necesari 30 de ani doamnei Roman să ajungă la concluzia că nu mai suportă suferinţa îndurată din cauza mariajului cu domnul Petre Roman? Şi de ce, după atâţia ani de convieţuit cu soţia, omul politic şi-a făcut bagajele şi a părăsit căminul conjugal fără nici un cuvânt? Poate spuneţi că nu ne priveşte. Dar eu zic că da, atât timp cât cei doi au afişat o imagine de cuplu fericit. Sunt mulţi, poate, cei care le-au urmat exemplul. Ce să mai înţeleagă aceştia acum, când "reţeta" căsniciei perfecte, în opinia lor, nu mai funcţionează?!

Vom înţelege oare din aceste întâmplări de ce divorţează personalităţile? Să fie de vină atitudinea diplomatică a VIP-urilor de a încerca timp de mulţi ani să salveze aparenţele unei familii perfecte? Şi dacă asta ar rezolva ceva... Eforturile sunt în zadar, totuşi, când uită de ce au spus "DA" în faţa ofiţerului stării civile...

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite