Fără discoteci în aer liber, după 1 noaptea, pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hoteluri dotate necorespunzător, construcţii neterminate şi un litoral pustiu. Un control al Ministerului Turismului efectuat sâmbătă a scos încă o dată la iveală gravele probleme cu care

Hoteluri dotate necorespunzător, construcţii neterminate şi un litoral pustiu. Un control al Ministerului Turismului efectuat sâmbătă a scos încă o dată la iveală gravele probleme cu care se confruntă litoralul românesc la debutul sezonului estival. Ministrul turismului, Ovidiu Silaghi, prezent la malul mării sâmbătă, spune că, în cazul staţiunii Olimp, singurul vinovat pentru situaţia dezastruoasă în care se află aceasta este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. "Vom avea o discuţie cu domnul Atanasiu, să vedem când vrea AVAS-ul să scoată la privatizare hotelurile din staţiunea Olimp, precum şi condiţiile în care se va face acest lucru. Ţin minte că zona aceea era cea mai căutată de pe litoral, iar acum totul este în paragină totală, lucru care este de neconceput", a declarat Silaghi.

În ce priveşte staţiunea Neptun, ministrul s-a arătat nemulţumit de numărul mare de construcţii aflate în derulare, deşi legea prevede ca la 15 mai lucrările să înceteze. "În condiţiile acestea, eforturile noastre de a promova turismul de pe litoral sunt inutile", a declarat şi Lucia Morariu, secretar de stat în Ministerul Turismului, care a făcut parte din delegaţia sosită sâmbătă pe litoral. O altă problemă identificată de responsabilii din turism a fost cea a discotecilor de pe litoral. Pentru că zgomotul făcut de muzica din discoteci i-a deranjat pe foarte mulţi turişti ani la rând, ministrul turismului, Ovidiu Silaghi, vrea ca acestea să se închidă începând cu 1 noaptea. Potrivit ministrului, această reglementare va fi pusă în practică, în curând, printr-o ordonanţă de urgenţă. Excepţie va face staţiunea Costineşti unde, potrivit reprezentaţilor Ministerului Turismului, turiştii vin aici tocmai pentru acest gen de distracţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite