Nouă diguri, căzute într-o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A trecut aproape o lună de când Dunărea sapă constant la temelia celor 1.100 de kilometri de diguri de pe malul românesc al fluviului, iar în unele zone, pământul nu mai rezistă. Mii de

A trecut aproape o lună de când Dunărea sapă constant la temelia celor 1.100 de kilometri de diguri de pe malul românesc al fluviului, iar în unele zone, pământul nu mai rezistă. Mii de oameni au fugit din calea apelor şi sute de case au fost distruse. Primul dig a cedat în Tulcea, la Isaccea, în 10 aprilie.
10 aprilie - În judeţul Tulcea, s-a rupt digul de la Ciulineţ, în apropiere de Isaccea.
13 aprilie - După ce primul dig de apărare din Feteşti a cedat, a fost nevoie de evacuarea mai multor zeci de oameni. S-a trecut la refacerea celei de-a doua linii de apărare.
17 aprilie 2006 - Dunărea a spart digul din localitatea doljeană Catane, iar apele au năvălit în localităţile Rast şi Negoi.
20 aprilie - Digul din comuna Gostinu, judeţul Giurgiu, s-a fisurat în partea dinspre Dunăre.
22 aprilie - Ultimul dig de apărare a comunei Oltina, din judeţul Constanţa, a cedat. Au început lucrările pentru construirea unui nou dig şi a unui dig local.
23 aprilie - Digul de la Spanţov, judeţul Călăraşi, a fost rupt de ape.
24 aprilie - La ora 07.15, digul de la Dunăre al incintei Bechet Dăbuleni, din judeţul Dolj, s-a rupt în dreptul localităţii Sărata. Sunt ameninţate localităţile Bechet, Sărata, Călăraşi şi Dăbuleni. La ora 07.50 s-a produs o ruptură în digul de la Bistreţ, tot în Dolj. Sunt ameninţate localităţile Bistreţ, Plosca, Dunăreni, Săpata, Măceşu de Jos, Nedeia, Gighera şi Zaval.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite