Mai mulţi deţinuţi cer să fie graţiaţi de preşedintele Văcăroiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preluarea atribuţiilor de şef al statului pentru o lună de către Nicolae Văcăroiu, după suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu, nu i-a lăsat indiferenţi nici pe deţinuţii de la

Preluarea atribuţiilor de şef al statului pentru o lună de către Nicolae Văcăroiu, după suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu, nu i-a lăsat indiferenţi nici pe deţinuţii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Drobeta - Turnu Severin. Aceştia sunt hotărâţi să înainteze către şeful interimar al statului cererile lor de graţiere.

Gheorghe Balângă are 40 de ani şi a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor. El ne-a povestit ieri că deţinuţii din Penitenciarul Severin au aflat şi ei de "interimatul lui Nicolae Văcăroiu la şefia ţării" şi s-au gândit să-i înainteze cereri de graţiere. "Ne încercăm şi noi norocul. Sunt câţiva care au deja în minte să trimită cereri de graţiere domnului Văcăroiu, iar eu o să fiu sigur unul dintre aceia. Eu mai am de ispăşit opt luni şi voi încerca să fiu graţiat, că m-am săturat. Consider că sunt un deţinut model. Am fost trecut de la regimul închis la regimul semideschis. Acum sunt santinelă şi, efectiv, păzesc unitatea. Stau în foişor, în postul de pază, câte şase ore. După ce am făcut un curs de pregătire, am ajuns un fel de educator al deţinuţilor unde sunt şef de cameră. Le explic care sunt drepturile lor, cum să se comporte în societate", ne-a declarat ieri Gheorghe Balângă. După ce se va întoarce din învoirea de trei zile de care beneficiază, începând de astăzi, deţinutul spune că va face toate demersurile ca să fie graţiat.

La a patra încercare de graţiere

Un alt deţinut care spune că va cere graţierea pedepsei este Felix Crăciun, condamnat pentru tentativă de omor la şapte ani şi şase luni de închisoare. Deţinutul ne-a declarat că a trimis în zadar trei cereri de graţiere către preşedintele Traian Băsescu şi că acum vrea să-şi încerce norocul şi pe timpul interimatului lui Nicolae Văcăroiu, chiar dacă mai are câteva luni până când va fi eliberat.

Crăciun spune că îşi doreşte cât mai degrabă eliberarea, pentru că trebuie să se opereze, ca să-şi recapete vederea. Deţinutul susţine că a orbit în închisoare în urma unui accident de muncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite