Un deţinut român a primit 13.000 de euro după ce s-a plâns de condiţiile de la Jilava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Costică Todireasa (52 de ani), în prezent deţinut în Penitenciarul Bucureşti Jilava, a primit 13.000 de euro despăgubire după ce s-a plâns Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg de condiţiile deplorabile în care îşi ispăşeşte pedeapsa.

Todireasa s-a plâns de condiţiile de detenţie, la modul general, iar în particular de suprapopularea mediului carceral, de condiţiile deplorabile de igienă, precum şi de prezenţa şoarecilor, păduchilor, puricilor şi altor insecte, potrivit Mediafax.

Curtea Europeană a decis, în 3 mai, că în cazul deţinutului s-a încălcat articolul 3 al Convenţiei, condamnând statul român la plata a 13.000 de euro, cu titlu de despăgubiri morale, către Gheorghe Costică Todireasa.

În noiembrie 2000, procurori din cadrul Parchetului instanţei supreme l-au trimis în judecată pe Gheorghe Costică Todireasa, administrator al patru societăţi comerciale din Piatra Neamţ, pentru înşelăciune în convenţie cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi fals intelectual

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite