Un deţinut învoit de Paşte, care fusese încarcerat după cinci ani de urmărire, nu s-a mai întors la penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un deţinut încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani, învoit de Paşte ca să petreacă alături de familie, nu s-a mai întors la închisoare. Acesta trebuia să revină

Un deţinut încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani, învoit de Paşte ca să petreacă alături de familie, nu s-a mai întors la închisoare. Acesta trebuia să revină încă de marţi, la ora 10.00. Conducerea penitenciarului a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie, care l-a dat în urmărire generală. "Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât ne-au trebuit cinci ani ca să-l găsim pe acest Ferdinand şi să-l aruncăm după gratii. Se ascundea în munţi la o stână. Este un personaj periculos, care este obişnuit să fugă. Nu înţelegem cum conducerea puşcăriei a eliberat un deţinut cu asemenea antecedente", a declarat comisar-şef Gh. Nazare, ofiţer la IPJ Botoşani. Pe de altă parte, conducerea penitenciarului susţine că deţinutul dădea semne de reabilitare şi că nu se aştepta ca acesta să fugă în condiţiile în care urma să fie propus pentru eliberare condiţionată.

Condamnat pentru înşelăciune

Ferdinand Perhineac este unul dintre cei 17 deţinuţi din Botoşani care au avut şansa de a-şi petrece Sărbătorile Pascale alături de cei dragi. Deţinutul de 37 de ani a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni pentru înşelăciune şi mai avea de ispăşit doi ani din pedeapsă. Deţinutul este căutat acum de poliţiştii din întreaga ţară şi a fost dat în consemn la frontieră.

Conform primelor informaţii ale poliţiştilor, acesta s-ar ascunde în Capitală, împreună cu iubita. Dacă va fi prins, Ferdinand Perhineac riscă să fie acuzat de evadare şi să îşi petreacă ani buni după gratii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite