A fost descifrat secretul creierului lui Einstein

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele fizician Albert Einstein, geniu recunoscut în domeniul în care a activat, a avut un creier aparte. Recent, experţii au demonstrat că savantul avea un creier deosebit de cel al muritorilor

Marele fizician Albert Einstein, geniu recunoscut în domeniul în care a activat, a avut un creier aparte. Recent, experţii au demonstrat că savantul avea un creier deosebit de cel al muritorilor de rând, din punct de vedere fiziologic.
Când Einstein a decedat, în 1955, la Princeton, la vârsta de 76 de ani, a fost incinerat - conform ultimei sale dorinţe - dar creierul marelui matematician şi fizician a fost păstrat de moştenitorii săi pentru posteritate. În acel moment, multe instituţii ştiinţifice şi de cercetare din SUA şi-au exprimat dorinţa să studieze "materia cenuşie" a geniului. În cele din urmă, acest drept l-a obţinut un laborator din oraşul Wichita, din Kansas. Creierul lui Einstein a fost depozitat într-un amestec special de substanţe, dar cercetările efectuate nu relevau lucruri noi, până recent, când o echipă de oameni de ştiinţă americani şi argentinieni au reuşit să-i descifreze secretul. S-a dovedit că regiunea parietală a creierului lui Einstein responsabilă de abilităţile pentru calculele matematice şi gândirea tridimensională - este cu 15% mai largă decât în cazul unui bărbat obişnuit de aceeaşi vârstă. În plus, materia cenuşie conţine un număr mai mare de celule gliale, care asigură alimentarea şi protecţia neuronilor. În opinia specialiştilor, aceasta dovedeşte că cerebelul lui Einstein consuma mai multă energie decât un om obişnuit şi avea, în consecinţă, o capacitate superioară de prelucrare a informaţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite