Tot mai departe de Mondiale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de rugby a României a suferit o nouă înfrângere în CEN, 23-28 în Georgia, şi a ratat calificarea directă la CM 2011. În urma eşecului de la Tbilisi, „stejarii” au coborât în clasament şi sunt în pericol să rateze, în premieră, participarea la turneul final al Cupei Mondiale.

Fără victorie în faţa Georgiei de trei ani, tricolorii au început în forţă partida şi conduceau cu 10-0 în minutul 4. Gazdele au întors însă soarta meciului până în pauză şi au plecat la vestiare cu un uşor avantaj 15-13.

Partea a doua a fost un fiasco total, „stejarii” nereuşind să ajungă în 22-ul advers până în minutul 60! Pe fondul superiorităţii fizice evidente, gruzinii s-au impus pe final cu 28-23, obţinând totodată astfel şi Cupa Antim Ivireanul, un trofeu desemnat anual la meciurile directe dintre cele două echipe.

Tricolorii se pot consola doar cu faptul că au primit un punct bonus în clasament pentru că au pierdut la o diferenţă mai mică de şapte puncte.

Participantă la toate cele şase ediţii precedente ale Cupei Mondiale de Rugby, România se vede pusă astfel într-o postură jenantă, fiind aproape să rateze în premieră prezenţa la turneul final.

Mai avem doar şansa barajului

„Stejarii” nu mai pot obţine matematic unul din primele două locuri din Cupa Europeană a Naţiunilor şi au nevoie neapărat, sâmbătă, de o victorie contra Portugaliei în ultima etapă a CEN pentru a prinde locul 3 ce asigură calificarea la barajul pentru CM 2011 cu o reprezentantă a Americii de Sud.

Meciul contra Portugaliei nu se anunţă chiar unul chiar lejer în acest context. La Cupa Mondială din 2007, ibericii au fost aproape să realizeze o mare supriză, fiind învinşi greu de „stejarii” cu 14-10.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite