A demisionat refuzând să-i amendeze pe gunoieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Poliţiei Comunitare Sector 1, Marius Tudorică, a renunţat, marţi seară, la funcţie,în plin scandal între Administraţia Locală Sector 1 şi compania de salubrizare REBU. Motivul

Şeful Poliţiei Comunitare Sector 1, Marius Tudorică, a renunţat, marţi seară, la funcţie,în plin scandal între Administraţia Locală Sector 1 şi compania de salubrizare REBU.

Motivul invocat de Tudorică este legat de solicitarea edilului Andrei Chiliman prin care acesta i-ar fi cerut să se implice "peste limitele legale în sancţionarea muncitorilor de la REBU". În replică, Chiliman a spus: "Îmi pare rău că şi-a dat demisia domnul Tudorică, dar eu nu i-am cerut lucruri ilegale".

În timp ce Primăria Sectorului 1 îşi reorganizează Administraţia Domeniului Public pentru asigurarea curăţeniei stradale, după ce primarul Andrei Chiliman a încetat orice colaborare cu firma de salubritate REBU, ies la suprafaţă "armele" războiului gunoaielor. "Nu trebuia să utilizăm forţele, aşa cum ni s-a cerut" Directorul demisionar, Marius Tudorică, îl acuză pe edilul sectorului 1 că ar fi încercat să implice ilegal instituţia pe care o conducea, Poliţia Comunitară, în conflictul cu REBU.

"Era vorba de un contract între o firmă de salubrizare şi municipalitate. Eu nu am implicat instituţia în disputa dintre sectorul 1 şi REBU, pentru că era un scandal în care nu trebuia să utilizăm forţele, aşa cum ni s-a cerut", explică, Tudorică. În plus, fostul şef al Poliţi- ei Comunitare arată cu degetul spre primarul Andrei Chiliman, susţinând că acesta din urmă i-ar fi cerut să-i amendeze pe angajaţii REBU dacă i-ar fi prins la măturat prin sectorul 1.

Interesul politic duce scandalul mai departe Implicaţiile politice se văd de la o poştă şi în acest tir de acuzaţii, atâta vreme cât surse din Primăria Municipiului Bucureşti susţin că Tudorică a fost, ieri-dimineaţă, în biroul viceprimarului general Răzvan Murgeanu, membru PD. De fapt, acesta este şi motivul principal de la care a pornit scandalul gunoaielor în sectorul 1, liberalul Chiliman acuzând firma REBU de "parteneriat" cu PD-ul, atâta vreme cât directorul firmei de salubritate, Mircea Raicu, este membru al acestui partid politic.

Exces de zel în sectorul fără pubele Aseară, după expirarea ultimatumului dat de primarul general Adriean Videanu edilului sectorului 1, Andrei Chiliman, echipele de gunoieri ai REBU au ieşit cu măturile pe străzile sectorului în cauză. Chiar dacă ADP Sector 1 îşi făcuse treaba destul de bine în zona Matache, iar trotuarele şi drumurile erau curate, angajaţii REBU nu s-au lăsat mai prejos şi au mai salubrizat încă o dată domeniul public.

Referitor la această situaţie, Chiliman spune că REBU va lucra gratis, pentru că Administraţia Sectorului 1 nu-i va plăti prestaţia, chiar dacă primarul general le-a ordonat angajaţilor firmei de salubrizare să ia gunoiul de pe străzi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite