E definitiv şi irevocabil: sechestru la Trei Cocoşi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Justiţia blochează tunul imobiliar din Herăstrău produs, în 2004, pe axa Băsescu - Cocoş S-a pus sechestru la Trei Cocoşi! Definitiv şi irevocabil, Curtea de Apel Bucureşti a

Justiţia blochează tunul imobiliar din Herăstrău produs, în 2004, pe axa Băsescu - Cocoş

S-a pus sechestru la Trei Cocoşi! Definitiv şi irevocabil, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât, joi, 5 aprilie, punerea sechestrului pe imobilele aparţinând firmei Trei Cocoşi din Herăstrău. În cursul zilei de ieri, un executor judecătoresc s-a deplasat în Herăstrău, la adresa Şoseaua Nordului 7-9, pentru a notifica proprietarii imobilelor în care fucţionează restaurantele Quattro Stagioni (fost La Trattoria) şi El Bacha (fost Trei Cocoşi) că imobilele nu pot fi vândute întrucât se află sub puterea sechestrului judiciar. După redactarea hotărârii Curţii de Apel, urmează şi instituirea propriu-zisă a sechestrului la Trei Cocoşi.

"Curtea (n.r. - Curtea de Apel Bucureşti) admite recursul (formulat de recurentul Doina Iliescu), modifică sentinţa primei instanţe (n.r. - Tribunalul Bucureşti), în sensul că admite cererea, dispune instituirea sechestrului judiciar asupra imobilului situat în Bucureşti, Şos. Nordului nr. 7-9, sector 1, format din două clădiri folosite ca localuri publice. Irevocabilă!" Aceasta este sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, care a hotărât instituirea sechestrului judiciar asupra imobilelor Trei Cocoşi din parcul Herăstrău. Imobile cumpărate în urma unei inginerii edilitar-imobiliare comise în aprilie 2004, pe axa "Băsescu-Cocoş".

Executorul judecătoresc a fost ieri în Herăstrău

După cum aţi aflat deja din ziarul Adevărul, posibila moştenitoare de drept a imobilelor Trei Cocoşi din Herăstrău, Doina Iliescu, a cerut instanţelor bucureştene să se instituie un sechestru judiciar pe cele două clădiri. Motivul: faptul că respectivele imobile ar putea fi înstrăinate, deşi se află în litigiu, în instanţă, după ce au fost vândute ilegal de Primăria Sectorului 1, cu largul sprijin al Primăriei Generale. După ce Tribunalul Bucureşti a respins cererea de sechestru pentru un motiv mai mult decât bizar, în sensul că "măsura sechestrului judiciar se poate lua numai asupra unui bun în legătură cu care are loc o judecată şi numai dacă este necesară pentru conservarea dreptului", Doina Iliescu a făcut recurs. La Curtea de Apel Bucureşti. Şi a câştigat. E drept, pe ultima sută de metri: cu două zile înaintea expirării termenului-limită de interdicţie a înstrăinării celor două imobile. Dacă Doina Iliescu ar fi pierdut, patronii de la Trei Cocoşi ar fi putut să vândă, pe bani mulţi, fără nicio problemă cele două imobile, cumpărate, la preţuri de nimic, de la Primăria Sectorului 1, cu girul fostului primar general al Capitalei, Traian Băsescu. Aşa cum ziarul Adevărul a mai arătat, firma Trei Cocoşi putea să-şi permită chiar să şi piardă procesul cu moştenitorii celor două imobile din Herăstrău, întrucât, în această variantă, conform Codului Civil, va trebui să fie despăgubită de primărie. Şi nu oricum, ci la preţul de piaţă actualizat. Adică primăria ar trebui să dea patronilor de la Trei Cocoşi, din banii contribuabililor, câteva milioane bune. De euro. Una peste alta, cu mai puţin de 100.000 de euro investiţi, Trei Cocoşi ar putea câştiga, după revânzare, conform analiştilor imobiliari, între 1-1,5 şi 4-5 milioane de euro pe imobil. La pachet, cam 10 milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite