"Am decis personal rolurile teroriştilor la 11 septembrie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

islamist As-Sahab, folosit frecvent de Al-Qaida, Bin Laden declară: "Personal, sunt responsabil de atribuirea rolurilor celor 19 fraţi" care au trecut la acţiune la 11 septembrie. Mussaui,

islamist As-Sahab, folosit frecvent de Al-Qaida, Bin Laden declară: "Personal, sunt responsabil de atribuirea rolurilor celor 19 fraţi" care au trecut la acţiune la 11 septembrie. Mussaui, condamnat pe viaţă în SUA pentru implicare în aceste atentate, "nu are nicio legătură cu evenimentele de la 11 septembrie". "Cum el încă învaţă să piloteze, nu putea fi nr. 20 al grupului, aşa cum a lăsat să se înţeleagă Guvernul SUA".
Propunându-şi să dezvăluie "adevărurile detestate de administraţia americană", Bin Laden arată: "Fratele Mussaui a fost arestat cu două săptămâni înaintea evenimentelor". "Dacă ar fi fost la curent cu cea mai mică informaţie asupra grupului de la 11 septembrie, i-am fi cerut emirului Mohammed Atta (unul dintre cei 19 kamikaze) şi fraţilor săi să părăsească America înainte ca proiectul să fie dezvăluit", spune el, iar argumentul pare credibil. Că Mussaui e sau nu implicat în atentate contează mai puţin. Mai important e că Bin Laden vrea să demonstreze că a deţinut şi deţine controlul absolut în reţeaua Al-Qaida, iar războiul împotriva terorismului iniţiat de SUA pare că, de fapt, n-a început.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite