De ce dau câinii din coadă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câinii dau din coadă spre dreapta, când văd ceva familiar, cum ar fi atunci când îl văd pe stăpânul lor, şi spre stânga, când se confruntă cu ceva de care vor să fugă, potrivit unui

Câinii dau din coadă spre dreapta, când văd ceva familiar, cum ar fi atunci când îl văd pe stăpânul lor, şi spre stânga, când se confruntă cu ceva de care vor să fugă, potrivit unui nou studiu ale cărui concluzii au fost date publicităţii de ziarul britanic "The Daily Telegraph".

Cercetătorii mai spun că studierea modului în care câinii dau din coadă i-ar putea ajuta pe veterinari să descopere repere importante privitoare la ceea ce se întâmplă în mintea animalului.

Profesorul Giorgio Vallortigara de la Universitatea din Trieste, profesorul Angelo Quaranta şi doctorul Marcello Siniscalchi de la Universitatea din Bari (Italia) au testat 30 de câini (masculi şi femele) din diferite rase. Ei au filmat reacţia fiecărui animal la vederea stăpânului, a unei pisici sau a unui câine ciobănesc de dimensiuni impresionante.

Arată modul în care emisferele creierului controlează emoţiile

În momentul în care şi-au văzut stăpânii, toţi câinii au dat din coadă spre dreapta.

Cercetătorii au studiat cu seriozitate unghiul fiecărei mişcări. Mişcarea cozii a fost mereu înclinată spre stânga la vederea unei persoane cu care animalele nu erau familiarizate şi a unor alţi câini care îi intimidează. Când zăresc o pisică, înclină totuşi coada puţin spre dreapta. Câinii mai dau din coadă spre stânga în momentele în care li se pare că nu sunt văzuţi de nimeni. Studiile au arătat modul în care cele două emisfere ale creierului "acţionează" pentru controlarea emoţiilor.

Modul în care câinii dau din coadă poate fi un "ghid" asupra felului în care creierul lor lucrează, arată profesorul Vallortigara. "Datul din coadă este un important răspuns emoţional", a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Kennel Club spune însă că e bine-cunoscut că "datul din coadă este un semn al faptului că animalul se simte fericit".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite