Combinaţii inedite la Bârlad: Dan Puric, iubirea şi Partidul Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Dan Puric
Actorul Dan Puric

Cunoscutul actor şi-a pus în pericol reputaţia, acceptând să participe, în timpul campaniei electorale, la spectacole cu intrare liberă organizate de un candidat PPDD special pentru alegătorii bârlădeni.

Consacrat în primul rând ca actor, Dan Puric a devenit, în ultimii ani, un adevărat fenomen la scară naţională. A scris, din 2008 până în prezent, trei cărţi foarte bine vândute şi a început să organizeze conferinţe pe tot cuprinsul ţării, spectacole „one man show" foarte bine primite de publicul larg. Stilul său foarte implicat i-a adus, în afara succesului, şi unele critici, Andrei Pleşu spunând despre el că „a făcut un sindrom de guru, afişând o pompă profetică a discursului" şi că „are un discurs de tip Gigi Becali".
Puric se află acum în postura de a da din nou apă la moară criticilor săi, după ce, în timpul campaniei electorale care a precedat alegerile locale din 10 iunie, a participat la două spectacole organizate de Andrei Daniel, candidatul încris de Partidul Poporului Dan Diaconescu (PPDD) în cursa pentru Primăria Bârlad.
Concret, omul de afaceri Andrei Daniel l-a invitat pe Dan Puric la Bârlad să ţină două conferinţe la Casa de Cultură „George Tutoveanu", iar apoi a anunţat, inclusiv pe pagina sa de Facebook, că le oferă bârlădenilor un spectacol marca Dan Puric la care intrarea este liberă, plus 300 de cărţi care vor fi împărţite în mod gratuit participanţilor. Prima conferinţă a lui Dan Puric la Bârlad s-a ţinut pe 6 mai, la două zile după ce Andrei Daniel îşi organizase lansarea oficială de candidat la Primăria oraşului Bârlad.

„Domnul Puric a vorbit despre iubire, n-a avut legătură cu campania"

Cu toate acestea, Andrei Daniel susţine că spectacolele în care l-a avut ca invitat pe Dan Puric nu au avut legătură cu campania sa electorală. „Conferinţele lui Dan Puric au fost un mare succes. A trebuit să ţină două, una după alta, pentru că au fost prea mulţi oameni şi nu încăpeau în Casa de Cultură. Prima dată au fost în jur de 2000 de oameni, iar şi a doua oară - 800. Nu a avut nicio legătură cu campania electorală, l-am adus ca persoană fizică pentru că îl admir şi îmi doream de mult să-l aduc la Bârlad. El a vorbit despre iubire, despre credinţă, nu a avut legătură cu campania electorală. Nu am apărut pe scenă, nu s-a pronunţat numele meu. Am convenit cu domnul Puric să vină mai des la Bârlad, pentru că e bine să mai vădă bârlădenii şi alte viziuni", ne-a explicat Daniel.

Dan Puric a renunţat la telefonul mobil

Dan Puric a mai ţinut o conferinţă la Bârlad şi pe 27 mai, tot ca invitat al candidatului PPDD Andrei Daniel şi tot în timpul campaniei electorale. Actorul nu a putut comenta asocierea sa cu controversatul partid creat de Dan Diaconescu, întrucât, după cum ne-a informat asistenta sa, a renunţat, pentru o vreme, la telefonul mobil. „Domnul Puric nu a făcut campanie electorală şi nu s-a asociat cu niciun partid. Nu a pronunţat numele vreunui candidat, nu a spus «votaţi!». Se duce şi ţine conferinţe în toată ţara, iar la Bârlad nu mai fusese de mult. Chiar eu am vorbit cu domnul Andrei Daniel, care a spus că vrea să organizeze un spectacol fără nicio legătură cu campania electorală, îşi doreşte să facă ceva pentru Bârlad. Nu văd unde e problema", ne-a declarat asistenta lui Dan Puric.

Bârlad, oraşul care are nevoie de idei

Conferinţele susţinute de actorul Dan Puric nu au fost singurul cadou pe care Andrei Daniel l-a făcut alegătorilor din Bârlad în timpul campaniei electorale. Acesta a organizat şi un „concurs de idei pentru dezvoltarea oraşului Bârlad", oferind premii consistente, între care o maşină în valoare de aproximativ 9.000 de euro.
Contracandidaţii l-au acuzat că oferă mită electorală, dar Daniel a spus că nici concursul nu are legătură cu alegerile. „A fost un concurs făcut pentru mine, ca să mă conving că bârlădenii sunt oameni inteligenţi şi au idei. S-au primit sute şi sute de idei, care de care mai interesante. Vom încerca să punem în practică o parte din ele, să le propunem primăriei. Vom mai face şi alte concursuri. Avem nevoie de idei la Bârlad", spune candidatul PPDD.

Candidatul PPDD Andrei Daniel (stânga), oferindu-i marele premiu tânărului care a câştigat concursul de idei pentru dezvoltarea Bârladului

Candidatul PPDD Andrei Daniel, oferindu-i marele premiu tânărului care a câştigat concursul de idei pentru dezvoltarea Bârladului

Un monarhist bârlădean, premiat de Partidul Poporului

Andrei Daniel n-a reuşit să câştige alegerile pentru Primăria Bârlad, dar, cu toate acestea, s-a ţinut de cuvânt şi, la câteva zile după scrutin, a organizat o festivitate şi a acordat premiile promise. Marele premiu, un autoturism, a fost câştigat de Gabriel Hristianovici (26 de ani), un şomer cu studii superioare, care a mai brodat câteva idei în plus pe lucrarea sa de licenţă intitulată „Posibilităţi de dezvoltare turistică a văii Bârladului" şi s-a pricopsit cu maşină la scară.
Între ideile promovate de Gabriel Hristianovici în proiectul cu care a câştigat marele premiu se numără construirea unei alei a celebrităţilor în Bârlad şi amenajarea unei lăzi de zestre în care turiştii să poată face donaţii pentru oraş.
„Totul a fost transparent, deşi multă lume nu a crezut că va fi un concurs pe bune. Eu nu am nicio legătură cu politica, eu sunt monarhist, sunt cu regele. Am mers totuşi la vot, pentru că aşa e omenşte. L-am votat pe domnul Andrei Daniel pentru că a spus lucrurilor pe nume şi a făcut nişte dezvăluiri despre ce se întâmplă în Bârlad. Nu mă interesează că a candidat pentru Partidul Poporului. Eu am votat omul, nu partidul", afirmă Gabriel Hristianovici. Tânărul bârlădean încearcă acum să obţină permisul de conducere pentru a se putea bucura de frumosul premiu. Din păcate, la prima încercare a picat la traseu.

Doamna Getuţa cere renovarea Băii Comunale

Concursul  organizat de Andrei Daniel s-a bucurat de un real interes din partea bârlădenilor, atraşi, probabil, şi de frumoasele premii. Miile de propuneri pentru dezvoltarea oraşului Bârlad au fost publicate, integral, pe site-ul personal al candidatului PPDD.
Spre exemplu, Sănduleche Alina a câştigat un MP3 Player graţie propunerii de a transforma platoul din faţa hotelului Moldova în patinoar, iar doamna Muntianu Getuţa a fost răsplătită cu un telefon mobil pentru strălucita idee de a renova Baia Comunală. Din multitudinea de propuneri se desprinde şi o nevoie vitală a localnicilor: în Bârlad nu se găseşte o farmacie non-stop, existând, în concurs, zeci de idei care au propus asigurarea unei astfel de facilităţi.
Dintre ideile intrate în concurs mai amintim: introducerea limbii germane în şcoli, organizarea Festivalului „Cerbul de Aur", construirea unui mall, înfiinţarea unei şcoli de rugby şi organizarea de întâlniri lunare, în scop distractiv, pentru pensionarii din Bârlad.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite