"Nu dăm niciun om afară de la radio"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune, Maria ţoghină, a prezentat, ieri, o imagine a situaţiei financiare a instituţiei. Conform calculelor departamentului economic, societatea a

Preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune, Maria ţoghină, a prezentat, ieri, o imagine a situaţiei financiare a instituţiei. Conform calculelor departamentului economic, societatea a încheiat anul 2005 cu un profit de 16,8 miliarde de lei vechi. Membrii "Iniţiativei Profesionale" Radio România au afirmat că au documente care relevă o gaură neagră de 13.000.000 de euro în bugetul SRR. Maria ţoghină a mai spus că nu există cenzură în radio, iar noua organigramă, intrată în vigoare de ieri, este în deplină legalitate.
- Cum comentaţi acuzaţiile conform cărora radioul public este în pragul desfiinţării?
- Îi chem pe cei care au altfel de dovezi să mi le pună la dispoziţie în 24 de ore. I-am comunicat deja directorului departamentului economic, Constantin Puşcaş, că va fi demis dacă se dovedeşte că departamentul a ascuns documente de Departamentul Naţional Anticorupţie. Dacă se dovedeşte că am fost dezinformată, voi lua cele mai dure măsuri, mergând până la desfiinţarea întregului departament economic, în care lucrează aproape 300 de oameni. şi reciproca este valabilă. În situaţia în care nu vom primi dovezile, vom declanşa cercetări interne pentru a-i determina să-şi asume responsabilitatea pe cei care fac acuzaţii ce frizează fantezia, aducând prejudicii de imagine societăţii. Eu am o situaţie semnată de departamentul economic, care spune că am încheiat anul cu profit. Avem un proiect de buget adoptat în consiliul de administraţie, din care rezultă că vom încheia şi anul acesta cu profit şi o prognoză economică din care rezultă că nu vom solicita majorarea taxei radio în momentul de faţă. Bugetul prevede acoperirea tuturor salariilor, deci nu dăm niciun om afară.
- Un angajat de la Iaşi a intrat în greva foamei ca semn de protest faţă de politica SRR. Cum veţi reacţiona dacă Valeriu ştefan îşi va pune sănătatea în pericol?
- Nu cred că va ajunge să-şi pună sănătatea în pericol. Coordonatorul studiourilor regionale i-a transmis o scrisoare prin care îl invită pentru soluţionarea problemelor pe calea dialogului. Se pleacă de la o prezumţie de vinovăţie a noului redactor-şef, care ar fi fost ostil, în trecut, angajaţilor de acolo. Redactorul-şef intră abia de astăzi (n.r. ieri) în funcţiune. Trebuie să îi dăm credit şi să-l lăsăm să-şi exercite o perioadă mandatul şi, dacă vom constata că nu este capabil să gestioneze problemele, nu va fi confirmat pe post.
- Are SRR procese cu angajaţii, se judecă abuzuri în prezent?
- Nu este niciun fel de proces în derulare. Doar Sebastian Sârcă, directorul Editurii Casa Radio, probabil că va demara acţiune în justiţie. Dintre toţi managerii, el este singurul care consideră că scoaterea postului la concurs nu a fost legală. Există în radio o serie de oameni care cred că sunt definitivi pe unele posturi şi care nu acceptă că pot reveni pe funcţii de execuţie. Domnul Sârcă ar trebui să-şi analizeze activitatea din trecut şi să înţeleagă că ne propunem un alt tip de management pentru Editura Casa Radio. Dacă mergem în subsolul radioului, vom vedea cum stau pe jos, pentru că nu se vând, produse culturale de mare valoare, editate de Casa Radio.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite