La cumpărături pentru animalul tău de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna trecută v-am invitat la un tur virtual prin pet-shopuri, ceea ce fac şi astăzi, presupunând că deja v-aţi ales animalul de companie. Dacă v-aţi ales un câine, primele

Săptămâna trecută v-am invitat la un tur virtual prin pet-shopuri, ceea ce fac şi astăzi, presupunând că deja v-aţi ales animalul de companie.

Dacă v-aţi ales un câine, primele achiziţii dintr-un magazin specializat se referă la: hrană, vasele pentru hrană şi apă, covoraşele absorbante pentru urină, zgarda şi lesa, jucăriile etc.

Atunci când cumpăraţi hrana pentru câinele vostru, trebuie să ţineţi cont de câteva aspecte esenţiale: vârsta animalului, talia, starea fiziologică (femele gestante sau în lactaţie), starea de sănătate, gradul de efort depus şi mediul în care trăiesc.

De obicei, produsele de hrană specializate pentru câine se prezintă sub trei forme principale, respectiv hrana deshidratată (boabe), hrana umedă (conserve) şi recompense (biscuiţi, oase din piele, desert special pentru câini etc).

Atât hrana uscată, cât şi hrana umedă trebuie să fie completă şi echilibrată, cu specificitate pentru toate taliile şi rasele. Este bine să citiţi etichetele produselor pe care le cumpăraţi sau să cereţi sfatul medicului veterinar pentru a stabili care este produsul cel mai potrivit pentru câinele vostru.

Consumul de hrană se reflectă cel mai bine în aspectul exterior al câinelui, respectiv în calitatea şi sănătatea pielii şi a blănii. Este indicat să urmăriţi pe etichetă dacă produsul conţine acidul linoleic, un acid gras responsabil de îmbunătăţirea sănătăţii pielii şi blănii câinelui. Acidul linoleic trebuie să fie însoţit în hrană şi de un nivel ridicat de proteine digestibile, antioxidanţi naturali, precum şi vitaminele A, C şi B.

Nu degeaba se spune că o nutriţie echilibrată şi sănătoasă va elimina problemele de sănătate din viaţa animalului tău de companie.

Nu ezitaţi să vă informaţi înainte de a pleca la cumpărături într-un magazin specializat pentru animale de companie.

În numărul de săptămâna viitoare vom continua periplul virtual prin magazinele specializate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite