1.100 de euro pe metru pătrat, preţul mediu oferit de cumpărătorii de locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai căutate locuinţe din Bucureşti sunt apartamentele cu două camere, la un preţ mediu oferit de cumpărători de 65.500 de euro, potrivit datelor centralizate de compania de consultanţă imobiliară Century 21

Citiţi şi

42.000 de euro, preţul de strigare pentru două camere în Militari

Preţul unei garsoniere a ajuns şi la 20.000 de euro

Century 21 a realizat un raport bazat pe cererile cumpărătorilor care au apelat la această reţea imobiliară. Pentru 49% dintre cererile de cumpărare şi pentru 45% dintre cererile de închiriere au fost specificate limite de buget, reprezentând nivelul maxim al preţului sau chiriei oferite de către client. La data întocmirii raportului, 10 noiembrie 2009, existau circa 600 de cereri rezidenţiale deschise, din care peste 60% erau cereri încă nesatisfăcute de cumpărare, cu un buget estimat de peste 20 milioane de euro, iar peste 200 de cereri de închiriere însumau un buget de aproximativ 110.000 euro.

Trei sferturi din cereri se încadrează valoric în „Prima Casă”

„Până în prezent toate analizele se efectuau având la bază preţurile cerute de proprietari, cunoscute sub denumirea de cotaţii de vânzare. Este pentru prima oară în România când se publică cotaţiile de cumpărare, adică preţurile oferite de cumpărători”, afirmă Gabriel Alexandru, vicepreşedintele CENTURY 21 România.
Potrivit companiei de consultanţă imobiliară, aproximativ trei sferturi din cererile de locuinţe se înscriu, ca valori, în programul guvernamental „Prima Casă”. Cele mai căutate locuinţe din Bucureşti sunt apartamentele cu două camere, la un preţ mediu oferit de cumpărători de 65.500 de euro.
Clienţii bucureşteni cu posibilităţi financiare mai mari doresc apartamente de patru camere şi oferă un preţ de circa 130.000 euro pentru cele din capitală. Preţul mediu oferit de cumpărătorii de locuinţe din Bucureşti este, potrivit datelor Century 21, de 1.100 de euro pe metru pătrat util. Limitele intervalului sunt 1.027 de euro pe metru pătrat util pentru garsonierele de 42 metri pătraţi utili  şi 1.163 de euro pe metru pătrat util, în cazul apartamentelor de trei camere cu suprafaţa de 80 de metri pătraţi utili.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite