În culisele telenovelei „Fetele marinarului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serialul, care va fi difuzat începând din februarie la Antena 1, va încerca să înregistreze audienţe mai mari decât „Regina”, producţia concurentă de la postul Acasă TV. „Linişte, vă rog! Acţiune!”, se aude o voce din spatele decorurilor. Aşa începe o zi obişnuită de filmare la serialul „Fetele marinarului”.

Totul e pregătit - lumini, sunet, camere de filmat - atunci când regizorul, aflat undeva în spatele decorurilor, comandă: „Motor!”. Este ora 11.20, deşi agitaţia pe platou începe în jurul orei opt dimineaţa şi se sfârşeşte 12 ore mai târziu.

Actorii din telenovela produsă de Tandem Film şi Intact Production interpretează acum o scenă în care se oferă cadouri. Şerban Ionescu, interpretul personajului Amza Trifan, joacă unul dintre rolurile principale în această producţie, dar şi pe platoul de filmare. Glumeşte mereu între filmări. Îi place rolul pe care-l joacă, şi asta se vede din naturaleţea cu care se poartă pe platou.

După ce au tras mai multe „duble” la scena în care Iris, noua iubită a lui Călin Trifan (interpretat de Cristian Popa), oferă cadouri, toată lumea se aşază la masă. Este momentul în care intră în scenă şi Marta (soacra lui Amza Trifan), personaj jucat de Ileana Stana Ionescu.

Urmează un scurt schimb de replici acide între cei doi în care ginerele i se adresează ironic soacrei, cu titulatura de „fata Împăratului Roşu”, deoarece aceasta are părul vopsit în roşu.

Atraşi de scenariu

Şerban Ionescu, actor care are un rol important, spune că l-a atras „povestea băiatului iresponsabil tăvălit de puii lui”. Întrebat dacă ar fi putut refuza acest rol, actorul a răspuns că ar fi fost „un semn de slăbiciune”. Şerban Ionescu are încredere în rolul său şi spune că „trebuie să ţină, pentru că este pilonul serialului”.

Manuelei Hărăbor (Virginia Trifan) nu îi plac primele telenovele româneşti, deoarece sunt „fără mari pretenţii”. Spune însă că „lucrurile s-au schimbat”.

„Pentru mine a fost o perioadă lungă în care s-a întâmplat să nu am oferte şi pentru că am fost foarte pretenţioasă. Vorba aceea românească, alegi până culegi”, spune ea. Actriţa precizează că nu este ceva care să nu îi placă la personajul pe care îl joacă şi că scenariul i se pare foarte bun.

Va fi lansat în februarie

“Fetele marinarului”, o coproducţie Tandem Film - Intact Production, va fi lansată pe 1 februarie, când Antena 1 va difuza episodul-pilot. Din 2 februarie, filmul va fi difuzat de luni până joi, de la ora 22.00. Filmările au început pe 1 noiembrie şi s-au desfăşurat şi în străinătate, în Tanger, Barcelona şi Odessa.

În prezent se filmează în mai multe locuri din Bucureşti. Din când în când, actorii sunt întrerupţi din lucru de avioane, dar şi de trenurile care trec prin apropierea Şcolii de Arte şi Meserii „Dimitrie Paciurea”, unde se află studioul. Aici sunt livingul, bucătăria şi dormitoarele.

Mai multe generaţii de actori

image

Filmul va fi promovat în mai multe emisiuni, printre care „Neatza cu Răzvan şi Dani” şi „Duminica în familie” Foto: Petrică Tănase



Mai multe generaţii de artişti se întâlnesc pe platourile de filmare ale telenovelei „Fetele marinarului”. Ileana Stana Ionescu (Marta), una dintre cele mai longevive actriţe, a explicat că a acceptat rolul deoarece i-a plăcut mult scenariul şi pentru că a mai lucrat cu cei doi scenarişti (Mimi Brănescu şi Dan Chiriac - n.r.) în producţia „Lombarzilor 8”. Ileana Stana Ionescu a mărturisit că îi place mult personajul său, deşi autorii scenariului i-au dat un rol la care nu se aştepta.

„O femeie excentrică, nebună. Dar, asta îmi dă prilejul să inventez tot felul de lucruri pe placul meu şi al publicului”, adaugă ea.

Cristinei Călin i-a fost uşor să accepte rolul

La polul opus, tânăra actriţă Cristina Călin, interpreta personajului Iris, spune că s-a îndrăgostit de scenariu şi că i-a fost uşor să accepte oferta, deşi nu ştie ce i-a făcut pe producători să creadă în ea. „Am fost şi la alte castinguri şi am refuzat roluri care nu mi-au plăcut”.

Actriţa, care este în anul al treilea la Teatru, a afirmat că îi plac personajele din telenovelă deoarece „au intrigă, sunt vii”.
Despre rolul din film a spus că „deşi este pozitiv, între personajul interpretat şi felul ei de a fi există diferenţe mari”.

Distribuţie

Şerban Ionescu este marinarul Amza Trifan, iar Manuela Hărăbor este Virginia, soţia lui. Din distribuţie mai fac parte, printre alţii, Ileana Stana Ionescu (Marta), Magda Catone (Nela Bratosin, viitoarea cuscră a lui Amza).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite