Diaconescu: Finlanda ne-ar putea susţine pentru Schengen de la sfârşitul lui februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu, a declarat, sâmbătă, că ministrul finlandez al Afacerilor europene i-a spus, într-o întâlnire, că va susţine formalizarea susţinerii aderării la Schengen de către Guvernul de la Helsinki, care ar putea lua o decizie în acest sens la finele lunii februarie.

Ministrul a precizat că în acest moment mesajul omologului finlandez i se pare "un semnal politic corespunzător", cu atât mai mult cu cât în cazul Finlandei Guvernul este cel care decide mandatul de urmat la Consiliile UE.
"Am avut o întâlnire cu ministrul finlandez al Afacerilor Europene, Alexander Stubb. Am discutat şi poziţia Finlandei privind aderarea la Spaţiul Schengen. El a spus că Finlanda în continuare va susţine varianta franco-germană cu primirea în două etape în cursul acestui an, dar o decizie finală se va lua în Guvernul finlandez la sfârşitul lunii februarie. Din perspectiva Ministerului finlandez al Afacerilor Europene această soluţie va fi promovată", a declarat Diaconescu pentru MEDIAFAX.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite