„Se caută criminalul printre clienţii prostituatei” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa italiană are astăzi în vedere subiectul polemicilor iscate între UE şi Italia pe tema costurilor pentru planul anti-poluare. Se anunţă o zi de manifestări împotriva reformei în sistemul de învăţământ. O ştire de ultimă oră este cea referitoare la atentatul cu maşină capcană împotriva soldaţilor italieni în Afganistan.

În delictul Nuţică, se caută criminalul printre clienţii prostituatei”, scrie „Savonanews”, ziarul online al provinciei Savona. Alina Nuţică (18 ani) a fost ucisă cu bestialitate şi aruncată într-o râpă. Carabinierii care se ocupă de caz încearcă să afle cine a fost ultimul client al fetei. E posibil ca bărbatul să fi fost un client mai vechi al româncei. Îl cunoştea atât de bine încât a avut încredere să îl urmeze până la locul unde a avut loc crima? La această întrebare încearcă să răspundă carabinierii. De asemenea, urmele de cauciuc găsite în apropierea râpei unde a fost aruncată fata pot conduce la aflarea modelului maşinii criminalului.

Şase soldaţi italieni răniţi în Afganistan”, titrează „La Repubblica”. În această dimineaţă, şase soldaţi italieni au fost răniţi uşor într-o explozie declanşată de o maşină capcană în zona Herat, la baza italiană. Sinucigaşul a intrat cu maşina, în care se afla explozibilul, într-un convoi italian de vehicule. Răniţii au fost transportaţi la spitalul bazei italiene, de unde vor fi aduşi în Italia în următoarele zile.

Clima, polemici între UE şi Italia”, relatează „Corriere della Sera”. Comisarul european al Mediului, Stavros Dimas, a declarat că cifrele italienilor legate de costurile „Pachetului climă–energie” nu au nimic în comun cu propunerile UE. „Datele guvernului italian pentru planul reducerii emisiunilor de CO2 sunt greşite”. Este vorba de o evaluare a costurilor prevăzute pentru 2011-2020, care atinge cifra de 181,5 miliarde de euro, adică 1,14% din PIB-ul Italiei.
În replică, ministrul italian al Mediului, Stefania Prestigiacomo, spune că „evaluările au fost făcute pe baza preliminariilor utilizate de către UE. Alte evaluări, implicând costuri mai mici, indică faptul că Italia nu ar reuşi să atingă obiectivele propuse”.

Ravagii în şantiere, opt victime într-o zi”, relevă „La Stampa”. Din Sicilia şi până la Veneţia sunt opt persoane care au murit la locul de muncă ieri. Exact în ziua în care Tribunalul Taranto a condamnat şase directori ai unor firme de construcţii la un an şi patru luni de detenţie pentru moartea a doi muncitori de 24 şi 27 de ani. Apelurile lansate de autorităţi şi instituţii se dovedesc inutile. „Gata cu morţii la locul de muncă” a spus preşedintele Republicii, Giorgio Napolitano, cu ocazia Zilei Naţionale a Victimelor Muncii.

Grevă la Roma împotriva reformei ministrului Gelmini”, scrie „Il Messaggero”. Studenţii s-au unit în greva organizată de către sindicate pentru a respinge modificările legate de locurile de muncă, salarii, şcoală şi servicii publice prevăzute de către reforma Gelmini. Preşedintele Republicii a intervenit pentru a cere să se discute schimbările de care are nevoie sistemul şcolar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite